Oluja protutnjala kod komšija, padao grad veličine oraha - stiže i u Srbiju

Izvor: B92, 17.Avg.2020, 19:49

Oluja protutnjala kod komšija, padao grad veličine oraha - stiže i u Srbiju

Ljubljana/Zagreb -- U Sloveniji je danas pala kiša, ponegde i grad, a u Hrvatskoj je izdato upozorenje zbog najavljenih oluja s grmljavinom koje će doneti osveženje.

Nešto posle 19 časova olujni vetar i grad veličine oraha pogodili su Gornje Međimurje, a izveštaja o većim štetama zasad nema, javila je Hrvatska televizija (HTV).

Osim u Međimurju, jaka kiša i grad veličine graška padali su i u Zagorju, oko Golubovca.

Nevreme s grmljavinom večeras >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pogodilo i Varaždin, prenosi Indeks.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) u prognozi vremena za utorak najavio je promenljivo i nestabilno vreme, mestimično s kišom i pljuskovima i grmljavinom, češće na zapadu Hrvatske.

Žuti alarm na snazi je za Istru, Gorski kotar, Liku, središnju Hrvatsku i Slavoniju, pišu hrvatski mediji.

Nevreme će se tokom noći i sutra premestiti preko cele Hrvatske, a moguće su i poplave.

Za celu zemlju na snazi su upozorenja meteo-alarma - narandžasto je na snazi za Slavoniju i Istru i Kvarner, dok je za ostatak zemlje na snazi žuti alarm.

Promena vremena biće brza, kratkotrajna, ali žestoka, pa će, osim čestih pljuskova s grmljavinom, biti i mestimičnog olujnog nevremena s gradom, na Jadranu vrlo verovatno i s pijavicama, najavljuje u svojoj najnovijoj prognozi HRT-ov meteorolog Zoran Vakula.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na pljuskove i grad.

"U utorak i sredu se lokalno očekuju vremenske nepogode sa velikom količinom padavina za kratak period, u zoni plјuska i sa kratkotrajno jakim i olujnim vetrom, a u utorak i sa lokalnom pojavom grada", navodi se.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Sloveniji padao grad, meteoalarm za Hrvatsku zbog oluje

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Avg.2020

ZAGREB - U Sloveniji je u ponedjeljak pala kiša, ponegdje i grad, a u Hrvatskoj je izdato upozorenje zbog najavljenih oluja s grmljavinom koje će donijeti osvježenje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.