Oluja pravi haos na Baltiku; U Švedskoj voz iskliznuo iz šina, letovi i trajekti obustavljeni

Izvor: B92, 07.Avg.2023, 15:28

Oluja pravi haos na Baltiku; U Švedskoj voz iskliznuo iz šina, letovi i trajekti obustavljeni

Olujno nevreme, praćeno kišom, pogodilo je danas zemlje koje izlaze na Baltičko more.

To je dovelo do odlaganja letova, prekida trajektnog saobraćaja i delimičnog isklizavanja voza iz šina.

Dva vagona putničkog voza iskliznula su iz šina u Švedskoj, ali niko nije povređen tom prilikom, saopštila je policija. Do nesreće je došlo jer su nasip ugrozile jake kiše i klizište, dodala je policija, a prenosi AP.

U Švedskoj je u nedelju prijavljeno više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hiljada udara gromova. Na jugu Norveške, vlasti su podigle na najviši nivo upozorenje na ekstremne vremenske prilike zbog jake kiše, klizišta i bujičnih poplava, dok su ulice u Oslu poplavljene.

Trajekti koji povezuju Poljsku sa Švedskom, dva nemačka ostrva sa kontinentalnom Nemačkom, kao i Norvešku sa Danskom, ostali su danas u luci.

Za danas i sutra otkazan je rad trajekata i drugih plovila, koji saobraćaju ka nemačkim ostrvima Hindenze i Rigen, a od turista je traženo da promene svoje planoveza putovanje u sredu.

U Letoniji je, prema navodima meteorologa, pao grad veličine loptice za golf u selu Apgulde, jugozapadno od Rige. Prema navodima letonske televizije, udari vetra od 108 kilometara na sat doveli do rušenja drveća.

U Dobele okrugu u Letoniji, kako prenosi Baltik njuz servis, oluja je izazvala veliku štetu. Vremenske prilike u Danskoj i dalje su nepovoljne, saopštila je policija u jugoistočnom delu zemlje na platformi X, ranije poznatoj kao Tviter.

Vatrogasna služba Kopenhagena pozvala je ljude da izbegavaju odlazak u parkove i šume.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.