Oluja Hulieta donela sneg Balearskim ostrvima i Barseloni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2023, 12:52

Oluja Hulieta donela sneg Balearskim ostrvima i Barseloni

Oluja Hulieta na Balearskim ostrvima u Španiji ne jenjava, javlja španski dnevnik "Pais".

Snažan vetar, kiša i sneg izazvali su povremene prekide u snabdevanju električnom energijom, blokirali 15-ak puteva i doveli do izlivanja bujičnih tokova, posebno na Majorki.

Državna meteorološka agencija (Aemet) izdala je crveno upozorenje u planinskom području Sijera de Tramontana de Majorka, gde se predviđaju snežne padavine koje će doneti oko 40 centimetara snežnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pokrivača.

Agencija je navela da postoji i izuzetan rizik zbog nemirnog mora u toj oblasti i na severu i severoistoku ostrva, sa talasima i do osam metara visine.

U ostatku Majorke i Menorke na snazi je narandžasto upozorenje zbog nemirnog mora, a na Ibici i Formenteri žuto.

Obilne kiše koje su padale tokom cele noći u Palmi oštetile su asfalt u Avenidasu, arteriji koja prolazi kroz centar glavnog grada Baleara.

Rupa prečnika oko osam metara dovela je do prekida saobraćaja u pravcu avenije Alemanija i Plaza de Espanja, tako da je samo jedna traka otvorena za autobuse i vozila hitne pomoći.

Istovremeno, kako javlja "Vangardia", oluja Hulieta donela je sneg u Barseloni.

Drugi put ove godine, najviši deo katalonske prestonice - planinski venac Kolserola, probudio se pod snežnim pokrivačem koji se formirao tokom noći.

Na vrhu grada sneg je "prekrio" crkvu Tibidabo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SNAŽNA OLUJA U ŠPANIJI Sneg u Barseloni, u Palmi kiše napravile rupu na putu široku osam metara

Izvor: Blic, 28.Feb.2023

Oluja Hulieta na Balearskim ostrvima u Španiji ne jenjava, javlja španski dnevnik "Pais".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.