Oliver Ivanović gost Novog dana

Izvor: N1 televizija, 19.Maj.2017, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oliver Ivanović gost Novog dana

Gosti Novog dana u subotu, 20. maja, biće predsednik Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović, zaštitnik građana Miloš Janković, ali i prištinski advokat Azem Vlasi koji će se u jutarnji program televizije N1 uključiti iz sarajevskog studija.

Zvanični Beograd očekuje da će zvanična Priština u atmosferi izborne kampanje na Kosovu zakazane 11. juni dodatno zaoštriti retoriku i radikalizovati odnose sa srpskim zvaničnicima. Ime Ramuša Haradinaja, kojeg Srbija optužuje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << za ratne zločine, naći će se na glasačkom listiću, a mediji već uveliko spekulišu da je novi favorit Aljbin Kurti, bivši lider ultradesničarskog Samoopredeljenja.

Ima li u takvim uslovima prostora za pomen sintagme "normalizacija odnosa"? To je naša tema jutra, a gost Novog dana je Oliver Ivanović, lider Srba sa severa Kosova i predsednik Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda”. Razgovaramo i očekivanjima koja ima u vezi epiloga sudskog postupka koji se protiv njega vodi.

U Novom danu saznaćete šta o aktuelnim političkim prilikama na Kosovu i regionu misli kosovski advokat, politički konsultant, bivši visoki državni i partijski funkcioner Azem Vlasi, koji će razgovarati sa Almom Dautbegović Voloder u sarajevskom, i Marijom Antić u beogradskom studiju.

Zaštitnik građana Miloš Janković utvrdio je da su dva objekta u Hercegovačkoj ulici u Beogradu, koja su ostala netaknuta u noćnom rušenju pre godinu dana u Savamali, naknadno nezakonito obrisana iz katastarske evidencije.

Time je Služba za katastar nepokretnosti Savski venac Republičkog geodetskog zavoda grubo povredila pravo pritužioca vlasnika na mirno uživanje imovine. Ombudsman je odmah zatražio utvrđivanje odgovornosti za ovaj propust i on je gost Novog dana.

Festival subverzivnog filma održaće se od 25. do 28. maja u beogradskom Domu omladine. Ovo je njegovo drugo izdanje, a tema je - Da li je drugačiji svet u kome živimo ipak moguć? Imaćemo priliku da pogledamo šest filmova koji otvaraju raspravu oko ovog pitanja. O detaljima razgovaramo sa Markom Popovićem, urednikom filmskog programa Doma omladine.

Predstavljamo novu ediciju izdavačke kuće “Pčelica”, reč je o knjigama iz serije pod nazivom "Srpski velikani" . O knjigama posvećenim Vuku Stefanoviću Karadžiću, Nikoli Tesli, Nadeždi Petrović i Stevanu Stojanoviću Mokranjcu govoriće Nevena Matović iz Izdavačke kuće "Pčelica".

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.