Oliver Dulić će biti saslušan danas

Izvor: Glas javnosti, 09.Okt.2012, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oliver Dulić će biti saslušan danas

BEOGRAD - Oliveru Duliću uručen poziv da se u podne javi na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal. Skupština Srbije prethodno ukinula Duliću poslanički imunitet na zahtev Tužilaštva. Bivši ministar, njegov pomoćnik Nebojša Janjić i Zoran Drobnjak osumnjičeni su za zloupotrebu službenog položaja.

Dulić je pozvan da da iskaz povodom člana 359. stav jedan Krivičnog zakonika, koji daje najblažu kvalifikaciju zloupotrebe službenog položaja i za kršenje propisuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kaznu od šest meseci do pet godina zatvora.

Sudski pozivar uručio je jutros Oliveru Duliću, na njegovoj adresi, poziv da se javi u Tužilaštvo za organizovani kriminal u 12 sati, u svojstvu osumnjičenog. Bivši ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje osumnjičen je za zloupotrebu službenog položaja u slučaju dodeljivanja dozvola slovenačkoj firmi "Nuba invest" za postavljanje optičkih kablova.

Narodna skupština Republike Srbije prethodno je Duliću ukinula poslanički imunitet. Uoči sednice Skupštine, Dulić je najavio da će u policiji ili tužilaštvu "hrabro i dostojanstveno izneti svoju odbranu".

"Moji advokati su u kontaktu sa Tužilaštvom. Neka mi jave vreme kada da dođem u policiju ili u Tužilaštvo, nema potrebe da me jure po gradu. Tamo ću hrabro i dostojanstveno da iznesem svoju odbranu", rekao je Dulić novinarima u Skupštini Srbije i dodao da nije kriv i da će to dokazati.

Bivši ministar je ponovio da se protiv njega vodi medijska hajka koju je naložio režim, što je "potpuna sramota".

Kako je ocenio, sednica Skupštine nije ni trebalo da bude održana, jer je to "trošenje resursa" i od toga se "pravi cirkus". Dulić je rekao da će, ukoliko ga budu zadržali, to biti dokaz da se nastavlja maltretiranje.

Pozvao je režim da dokaže sve navode protiv njega koji su se navodili u medijima. Dok se obraćao novinarima, iza Dulića su stajale njegove kolege, poslanici DS-a.

Policija je u subotu pokušala da privede Dulića, ali se bivši ministar najpre pozvao na poslanički imunitet, ali ga se kasnije odrekao, posle obraćanja javnosti u kojem je negirao da je prekršio zakon.

Zbog sumnje da su umešani u malverzacije, na saslušanje su privedeni i bivši pomoćnik ministra Nebojša Janjić i direktor Javnog preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak, koji je posle toga pušten.

Janjiću je u subotu određeno zadržavanje do 48 sati. Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević ga je u nedelju saslušao, a sudija za prethodni postupak doneo je odluku da mu se ukine mera policijskog zadržavanja.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dulić će biti saslušan u podne

Izvor: Akter, 09.Okt.2012

"Bivši ministar Oliver Dulić danas će u podne biti saslušan u Tužilastvu za organizovani kriminal", rekao je njegov advokat Miloš Paligorić

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.