Olimpijakos nadmudrio Panatinaikos

Izvor: Mondo, 22.Okt.2012, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpijakos nadmudrio Panatinaikos

Zvanični prvak Evrope pobedio u Atini bivšeg šampiona Starog kontinenta u derbi meču drugog kola grčkog prvenstva - 64:60.

Baš kao što su i završili prošlu sezonu ukupnom pobedom nad Panatinaikosom u finalu plej-ofa, crveno-beli iz Pireja slavili su i na startu nove sezone, samo bez Dušana Ivkovića i Željka Obradovića na klupama.

Aktuelni evropski šampion trijumfovao je rezultatom 64:60 (18:14, 22:14, 14:17. 10:15) u drugom kolu grčkog šampionata. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Olimpijakos je u prvom poluvremenu u poptunosti kontrolisao igru i rezultat, ali su se domaći razigrali u nastavku i uveli susret u neizvesnu završnicu. Početkom poslednje četvrtine Panatinaikos je smanjio na 51:56, a zatim je u poslednjem minutu meča stigao i na "minus četiri" (57:61). Ipak, u odlučujućim trenucima oni su vezali tri loša napada, i propustili veliku priliku da stignu rivala.

Kod Olimpijakosa najbolji su bili Vasilis Spanulis sa 19 poena i pet asistencija i Stratos Perperoglu sa 12 poena.

Ekipu domaćina predvodio je Dimitris Dijamantidis sa 19 pogodaka, pet uhvaćenih lopti i četiri asistencije. Roko Leni Ukić i Kostas Carcaris zabeležili su po 10 poena, dok je Stefon Lazme duel završio sa sedam pogodaka i sedam skokova.

Olimpijakos je drugom pobedom ove sezone zadržao čelnu poziciju na tabeli, dok je PAO do sada ostvario polovičan učinak -1-1.

(MONDO, foto: redplanet.gr)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.