Olandova popularnost povećana za tri odsto

Izvor: Blic, 25.Nov.2013, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olandova popularnost povećana za tri odsto

Popularnost francuskog predsednika Fransoa Olanda povećana je u novembru za tri odsto i iznosi 29 odsto, dok je popularnost premijera Žan-Mark Ero povećana za jedan odsto i iznosi 26 odsto, rezultati su mesečnog barometra instituta BVA.

- Loše mišljenje o predsedniku ima 69 odsto Francuza, što je za četiri odsto manje u odnosu na prethodni mesec, dok među njima 39 odsto ima 'veoma loše mišljenje' o šefu države, a dva odsto se nije izjasnilo, rezultati su ankete koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je urađena za francuske medije - Ekspres, Oranž, regionalne medije i Frans enter.

Rezultati su, takođe, pokazali da 71 odsto ispitanika ima loše mišljenje o premijeru, od kojih 37 odsto ima "veoma loše mišljenje", dok se tri odsto nije izjasnilo.

Oko 83 odsto ispitanika ocenjuje da politika koju predvodi Fransoa Oland i njegova vlade nije efikasna, a 72 odsto smatra da nije dovoljna.

Ovi rezultati se nisu značajno promenili u odnosu na rezultate anketa urađenih prošlog meseca. Anketa je urađena na internetu 21. i 22. novembra, a učestvovalo je 1.113 ispitanika starijih od 18 godina.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.