Oland Obami izrazio saučešće zbog Kalifornije

Izvor: B92, 05.Dec.2015, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland Obami izrazio saučešće zbog Kalifornije

Francuski predsednik Fransoa Oland izrazio je u telefonskom razgovoru s američkim kolegom Barakom Obamom solidarnost posle napada u Kaliforniji.

"Oland je razgovarao s Obamom kako bi izrazio solidarnost Francuske posle napada u San Bernardinu", saopštila je Jelisejska palata i dodala da su se predsednici složili da će uložiti dodatne napore u borbi protiv terorizma.

Predsednik SAD izjavio je ranije u toku dana da njegova zemlja neće dozvoliti da bude "terorisana" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posle oružanog napada u San Bernardinu u Kaliforniji, za koji istražitelji veruju da je povezan s terorizmom.

"Mi smo Amerikanci. Branimo naše vrednosti, vrednosti jednog otvorenog i slobodnog društva. Mi smo jaki, mi smo otporni i nećemo dozvoliti da nas terorišu", rekao je Obama u nedeljnom obraćanju koje se prenosi iz Bele kuće.

Naoružani par Tašfin Malik i njen suprug Sajed Faruk otvorili su vatru pre dva dana na proslavi u centru za socijalnu zaštitu ometenih u razvoju u San Bernandinu u Kaliforniji i ubili 14 ljudi i više od 20 ranili.

Par je ubijen nekoliko sati posle napada.

Obama je tokom nedavne posete Parizu gde je boravio na međunarodnoj konferenciji o klimi, odao poštu žrtvama napada 13. novembra u glavnom gradu Francuske u kojima je poginulo 130 osoba i povređeno više od 350.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UJEDINJENI PROTIV TERORISTA Francuska i SAD formiraće zajednički front protiv pretnje

Izvor: Blic, 06.Dec.2015, 00:40

Francuska i SAD formiraće "zajednički front" u borbi protiv "iste pretnje koju dele", saopšteno je iz kabineta francuskog predsednika Fransoa Olanda nakon što je izrazio saučešće američkom lideru Baraku Obami zbog napada u Kaliforniji..."Dvojica predsednika su potvrdili zaključke svojih razgovora...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.