Olaf je pristao

Izvor: B92, 07.Nov.2023, 15:49

Olaf je pristao

Kancelar Nemačke Olaf Šolc pristao je na pooštravanje migrantske politike i izdvajanje dodatnog novca za izbeglice.

On je pristao nakon razgovora sa premijerima 16 nemačkih pokrajina.

Šolcova vlada je pristala na mere kojima će migranti lakše biti deportovani, a zemlja za njih biti manje atraktivna destinacija, što je u suprotnosti s politikom "otvorenih vrata" bivše premijerke Angele Merkel, napominje Rojters.

Sastanak u Berlinu bio je usmeren ka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tome da se od pokrajinskih premijera dobije podrška za ovakve poteze, kao i da se uvaže žalbe lokalnih vlasti zbog preopterećenosti lokalnih budžeta i infrastrukture.

Kao rezultat, Šolcova vlada pristala je da plati pokrajinama i opštinama 7.500 evra po izbeglici, počev od sledeće godine, kao i da unapred plati 1,75 milijardi evra u prvoj polovini 2024. godine.

Evropska unija nastoji da revidira pravila azila i migracija evropskog bloka u cilju smanjenja sve većeg broja ilegalnih migranata, dok neke zemlje članice pokušavaju da sklope sopstvene dogovore sa Rimom, najavljujući da će izgraditi prihvatne centre u Albaniji za smeštaj migranata koji morskim putem pokušavaju da dođu u Italiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Totalna suprotnost od politike Merkelove: Šolc i lideri pokrajina prihvatili OŠTRIJU MIGRACIONU POLITIKU Nemačke

Izvor: Blic, 07.Nov.2023

Kancelar Nemačke Olaf Šolc pristao je danas, nakon razgovora sa premijerima 16 nemačkih pokrajina, na pooštravanje migrantske politike i izdvajanje dodatnog novca za izbeglice.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.