Ol-Star: Jokić pokazao veštine, ali je zaustavljen u polufinalu; Robinson najbolji u zakucavanjima

Izvor: Večernje novosti, 19.Feb.2017, 05:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ol-Star: Jokić pokazao veštine, ali je zaustavljen u polufinalu; Robinson najbolji u zakucavanjima

Nikola u potpuno opuštenom raspoloženju ušao u drugo veče Ol-Star vikenda, ali je izgubio od Porzingisa koji je kasnije i osvojio titulu pobedom protiv Hejvorda Ušao je Nikola Jokić u takmičenje u veštinama potpuno opušteno. Izgledao je kao da želi samo da se zabavlja i u tome je uspeo na svoj 22. rođendan. Već u četvrtfinalu je razočarao publiku u Nju Orleansu pošto je eliminisao miljenika domaćih navijača Entonija Dejvisa zahvaljujući boljem šutu za tri. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Za to vreme je u okršaju ostalih visokih igrača Kristaps Porzingis pobedio Demarkusa Kazinsa, dok su u duelima plejmejkera i bekova u polufinale dalje prošli Gordon Hejvord i Ajzea Tomas. Hejvord je potom dobio Tomasa, posle čega je usledio okršaj Letonca i Srbina. Nikola je imao manje probleme sa probacivanjem lopte kroz metu, što je dalo malu prednost Kristapsu. Obojica su stigli do šuta za tri, Porzingis je promašio prvu, uputio drugu ka košu, a Jokić sa više od osam metara bacio loptu. Obe su završile u košu, ali je pobedu odneo igrač Njujorka, jer je njegova par sekundi ranije prošla kroz obruč. U finalu je Porzingis nastavio seriju i ponovo zahvaljujući šutu za tri došao do pobede protiv Hejvorda. Interesantno je da je ovo druga godina za redom da trofej odnose centri, a ne bekovi koji su uglavnom proglašavani za favorite. Prošle sezone je to bio Karl-Entoni Tauns - Ovo je za visoke momke – poručio je Porzingis sa trofejom u rukama i dodao da mu je čast što je predstavljao svoju državu, svoj grad i klub.GORDON NAJBOLjI TROJKAŠNije Klej Tompson uspeo da odbrani titulu najboljeg trojkaša. Ispao je već u prvoj rundi, a na kraju je bilo veoma zanimljivo. U drugoj rundi su po 20 poena imali Kajri Irving i Erik Gordon, pa su imali još 60 sekundi. Plej Klivlenda je dao 18, ali je košarkaš Hjustona bio još bolji, dao je tri poena više i odneo titulu.GLEN ROBINSON TREĆI POBEDIO U ZAKUCAVANjIMANije takmičenje u zakucavanjima opravdalo očekivanja kao prošle godine. Trijumf je odneo Glen Robinson treći koji je imao veoma dobre ideje i u finalu uspeo da pobedi Derika Džonsa Juniora. U prvoj rundi su ispali Aron Gordon i Deandre Džordan, s tim što treba dodati da je igrač Orlanda imao odličnu ideju sa dronom, ali su ga problemi sa stopalom omeli u tome da pokaže sve šta je planirao.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

NBA OL STAR: Jokić ‘tesno’ eliminisan u polufinalu od kasnijeg šampiona! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 19.Feb.2017

U takmičenju veština srpski centrar dugurao je do polufinala, u kojem ga je eliminisao Kristaps Prozingis, nakon što je eliminisao lubimca domaće publike.. . Nikola Jokić, koji danas proslavlja svoj 22. rođendan, je u četvrfinalu imao dvoboj sa košarkašem Nju Orleans Pelikansa, Entonijem Dejvisom.. . Izvor:...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.