Okupljanje i sveće za Davida, policija na distanci

Izvor: B92, 07.Jan.2019, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okupljanje i sveće za Davida, policija "na distanci"

Građani Banjaluke su se ponovo okupili ispred Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci kako bi zapalili sveće za tragično preminulog mladića Davida Dragičevića.

Kako navodi Klix.ba, okupljeni su rekli da za njih predstavlja olakšanje što se preko društvenih mreža oglasio Davidov otac Davor Dragicević, o kojem se ništa nije znalo osam dana.

Članica grupe "Pravda za Davida" Nada Figura rekla je da vera uči da je pravda nepobediva i da je jači mrtav čovek nego >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << živ nečovek.

"Zbog te vere i nade stojimo već 288 dana, palimo sveće i molimo se za našeg Davida. Na taj način saučestvujemo u roditeljskom bolu i želimo da im pokažemo da nisu sami i da nikada neće biti", poručila je Figura.

Incidenata tokom večerašnjeg okupljanja nije bilo, a policija je sa distance posmatrala okupljene u porti hrama.

Ranije danas, Davidov otac Davor Dragičević oglasio se putem Fejsbuka, nakon osam dana bekstva od policije, koja ga potražuje zbog sumnje da je sa još četiri osobe počinio određena krivična dela tokom održavanja jednog od protesta "Pravda za Davida".

U podužoj poruci objavljenoj na Fejsbuku, Dragičević tvrdi da nije pobegao, već se, kaže, sklonio. Tvrdi da neko želi da ga likvidira, a ako mu se, kaže, nešto desi, krivicu za to pripisuje državnom vrhu Republike Srpske, MUP-u i Tužilaštvu, odnosno svima za koje kaže da su "ucestvovali u montiranom procesu u ubistvu njegovog deteta".

Neće, navodi, odustati od traženja pravde za smrt sina i dodaje da je njegov jedini zahtev da se predmet o smrti Davida prebaci na državno tužilaštva BiH i da će, kako kaže, sve biti brzo gotovo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.