Okulus Rift će koštati više od 350 dolara

Izvor: Studnel.com, 03.Okt.2015, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okulus Rift će koštati više od 350 dolara

Kao obrazloženje za veću cenu od planirane on je naveo da je kompanija nadogradila naočare novim tehnološkim dodacima koji nisu bili planirani kada je doneta procena komercijalne cene pre nekoliko godina. Okulus će imati specijalno napravljena sočiva i displej na kojem su sarađivali sa Samsongom. Odlučili su da povećaju i kvalitet sistema za praćenje, iako bi to moglo da dovede do povećanja cene. Iz tog razloga osnivač kompanije Okulus ne može da tvrdi da će cena biti onakva >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << kakvu su projektovali pre nekoliko godina i smatra da je bolje da ljudi plate malo više za spravu za koju su sigurni da će se kvalitetom isplatiti.
Izlazak VR naočara zakazan je za prvo tromesečje 2016. godine, a zvanična cena Okulus Rifta još uvek nije objavljena. Kada je kompanija Okulus pre nekoliko godina na tržište izbacila takozvani diveloper kit, prognozirali su da će cena sprave biti između 300 i 350 dolara. Kada se na tu cenu doda i cena dovoljno jakog desktopa koji može da podrži Okulus Rift, to znači da naočare neće biti finansijski dostupne svakom ko želi da ih kupi.

                                                                                       foto: www.roadtovr.com
Mnogi skeptici su se plašili da bi do povećanja cene moglo da dođe kada je Fejsbuk prošle godine kupio kompaniju Okulus za dve milijarde dolara. Stvorila se sumnja da bi iz Fejsbuka plasiranjem skupljeg proizvoda pokušali da što pre vrate ono što je investirano i počeli da profitiraju od sprave.
Izvori: www.roadtovr.com, www.b92.net   

okulus riftcena okulus riftavirtuelna realnost

Nastavak na Studnel.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.