Oktopod ukrao kameru roniocu

Izvor: Blic, 17.Apr.2010, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oktopod ukrao kameru roniocu

Jedan ronilac sa Novog Zelanda vodio je uzbudljivu bitku sa oktopodom oko digitalne kamere, prenosi britanski "Metro".

Neverovatni video snimak koji je napravio Viktor Huang pokazuje bitku oko kamere i oktopoda koji je pokušao da pobegne sa aparatom koji je i dalje snimao.

Huang je ronio u blizini južne obale Velingtona, kada je odjednom ispred njega izronio oktopod koji se krio među algama.

Ronilac se prestravio misleći da će životinja krenuti na njega, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali je ubrzo shvatio da se oktopodu dopala njegova kamera za podvodno snimanje marke Panasonik Lumiks.

Oni su se neko vreme otimali oko kamere, ali se ispostavilo da je stisak oktopodovih pipaka bio previše jak.

Oktopod je oteo kameru i brzo zaplivao, a Huang ga je pojurio za njim.

Stigao ga je tek nakon pet minuta i uz pružio svoj harpun ka njemu.

Kako je oktopod obavio nekoliko pipaka oko harpuna, Huang je iskoristio priliku da uzme natrag kameru, koja je sve vreme snimala.

Međutim, Huangu je bilo potrebno još par minuta da oslobodi harpun, za koji se oktopod čvrsto držao.

Huang je mislio da mu oktopod nije želeo nikakvo zlo, već da je bio fasciniran kamerom.

"Iskreno verujem da je video svetloplavu digitalnu kameru i pomislio 'Uuu to mi treba'", izjavio je Huang za sajt stuff.co.nz.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.