Okosnicu izborne kampanje činiće uglavnom ekonomska pitanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2020, 16:40

Okosnicu izborne kampanje činiće uglavnom ekonomska pitanja

Ključne teme u kampanji pred izbore 21. juna, po onome što kažu predstavnici stranaka, biće uglavnom ekonomska pitanja i privredni razvoj zemlje, ali i zdrastvo, poljoprivreda, manjinska pitanja, a za neke i obnova kraljevine.

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić istakao je da će ta stranka, odnosno lista koju predvodi, u fokusu imati dalji napredak Srbije i stvaranje uslova za još bolje ekonomske rezultate.

"Želimo još jaču privredu, još autoputeva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << fabrika, da još brže i snažnije gradimo Srbiju i to će biti temelj naše kampanje, jer želimo da sva naša deca imaju dobru i sigurnu budućnost", rekao je Glišić za Tanjug.

Stvaranje takvog ambijenta je prioritet kampanje, bez sukoba sa bilo kim i bez osvrtanja u prošlost, ukazao je Glišić.

"Svih ovih godina, pokazali smo da smo politička opcija koja, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, isključivo gleda u budućnost, da našoj deci obezbedimo da ta budućnost bude neuporedivo bolja", rekao je Glisić.

Radikalima će, takođe, ekonomija biti u fokusu, jer se, prema rečima lidera SRS Vojislava Šešelja oni najviše i bave ekonomijom, socijalnom politikom, uz, kako kaže, Kosovo, koje je uvek na prvom mestu.

"Imamo čitav niz originalnih zdravih ideja, koje bi na ekonomskom planu doprinele preporodu Srbije", kaže Šešelj za Tanjug.

U tom smislu, radikali će insistirati na ukidanju javnih izvršitelja, kao i forsiranju investicija domaćih lica, jer se, kaže, ne može više plaćati po 10.000 evra i više za radno mesto strancima, što nas, kaže, iscrpljuje.

"Treba saseći uvoznički lobi i voditi politiku da se kupuje samo domaća roba, a strana samo kada nema domaće. Da se uvedu posebne dažbine na uvoz hrane iz zemalja koje imaju velike subvencije poljoprivredi, kojima domaći poljoprivrednici ne mogu da konkurišu", smatra Šešelj.

Šef poslaničke grupe SVM u parlamentu Balint Pastor kaže da će ključne teme te stranke biti u skladu sa onim za šta se kao regionalna, manjinska stranka već duže zalažu – privredne teme, poljoprivreda, manjinska pitanja, približavanje EU, decentralizacija...

"Danas ćemo imati sednicu Predsedništva i Glavnog odbora, gde ćemo usvojiti izborni program", rekao je Pastor za Tanjug.

Sa druge stranke, u fokusu liste oko POKS-a biće obnova Kraljevine Srbije kao, kako kažu u toj stranci, najvažniji cilj i vizija svih monarhističkih stranaka u našoj zemlji.

Osim toga, najavljuju da će tokom kampanje promovisati "oštru antimigrantsku politiku", ekonomske i socijalne mere za zaustavljanje odlaska mladih, i ekonomske mere za oporavak srpske privrede, sa akcentom na razvijanje domaćih malih i srednjih preduzeća.

Predsednik POKS-a Žika Gojković naveo je za Tanjug da su ključne teme jačanje sela i poljoprivrede, kao i povezivanje dijaspore i matice, za zatim očuvanje porodice, bezbednosti mladih…

Predsednik SPAS-a Aleksndar Šapić kaže za Tanjug da će voditi pozitivnu kampanju u skladu sa vaspitanjem i profesionalnim životom sportiste, koji podrazumeva da se bavi isključivo sobom, a fokus će mu, ističe, biti zdravstvo.

Šapić je istakao da se u prethodnom periodu videlo koliko je zdravstveni sistem važan.

"Mi tu imamo konkretan predlog, a to su porodični lekari i otvaranje što većeg broja opremljenih ambulanti, koje će biti dostupne velikom broju građana", rekao je Šapić, dodajući da je ulaganje u zdravstvo važno jer, prema najavama ovo neće biti jedini virus koji nas čeka u budućnosti.

On je istakao i da se pokazalo da država treba da ima svoje nezavisne sisteme, pre svega energetski, proizvodnju hrane, telekomunikacije i saobraćaja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.