Okončano primirje, nastavlja se ofanziva u Gazi

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Avg.2014, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okončano primirje, nastavlja se ofanziva u Gazi

JERUSALIM - Izraelska vojska saopštila je danas da je okončano sedmočasovno primirje koje je jednostrano proglasio Izrael i da nastavlja ofanzivu u Pojasu Gaze.

"Nastavićemo akcije, među kojima su vazdušni napadi na infrastrukturu terorista u Gazi", rekao je portparol izraelske vojske Peter Lerner i dodao da se nastavlja i kopnenio dio ofanzive.

U međuvremenu je izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio da će ofanziva u Pojasu Gaze biti nastavljena do uspostavljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << bezbjednosti u Izraelu, prenosi AFP.

Izrael je danas proglasio jednostrano sedmočasovno primirje, pošto je međunarodna zajednica oštro osudila jučerašnji izraelski napad na školu UN u Gazi. U tom napadu je poginulo najmanje deset Palestinaca.

Primirje je trajalo od 10.00 do 17.00 časova po lokalnom vremenu.

Prema palestinskim podacima, tokom 28-dnevne ofanzive izraelske vojske na Hamas poginulo je 1.850 Palestinaca.

Izraelski izvori navode da je od 8. jula poginulo najmanje 60 izraelskih vojnika i civila.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.