Izvor: Beta, 12.Feb.2014, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 60 odsto gradjana ponudilo mito

BEOGRAD, 12. februara 2014. (Beta) - Najviše korupcije u Srbiji ima u političkim partijama, zdravstvu i policiji, a gotovo 60 odsto gradjana koji su imali iskustvo sa korupcijom sami su ponudili mito, pokazalo je istraživanje Cesida koje je u sredu predstavljeno u Beogradu.

Korupcija je treći po redu problem sa kojima se suočavaju gradjani Srbije, iza nezaposlenosti i siromaštva, piše u rezultatima istraživanja koje je sprovedeno u decembru 2013. godine.

Lekari i policajci >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << su profesije u kojima su slučajevi korupcije konstantno prisutni, a skoro polovina od ukupnog broja slučajeva davanja mita je vezana za zdravstvo i lekare.

Gotovo polovina mita datog u poslednja tri meseca data je lekarima, a visina prosečnog mita raste, i u decembru je bila 250 evra.

Svega dva odsto gradjana očekuje da će se nivo korupcije smanjiti u narednih 12 meseci, a procenat onih koji smatraju da postoji efikasnost u naporima Vlade Srbije da se suzbije korupcija u zemlji je 64 odsto.

Istraživanje, sprovedeno na 600 ispitanika, Cesid je uradio uz podršku Programa UN za razvoj (UNDP).

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najviše mita odlazi lekarima

Izvor: EurActiv Srbija, 12.Feb.2014

Procenat gradjana Srbije koji su dali mito pao je na najniži nivo od 2009. godine, pokazalo je istraživanje Cesida koje je 12. februara predstavljeno u Beogradu. Medjutim, i dalje je skoro svaka 12. osoba lično imala iskustva sa korupcijom, dok je skoro svaka peta rekla da su njima bliski ljudi tokom...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.