Oko 300 ugroženih kornjača stradalo u Meksiku

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Avg.2018, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 300 ugroženih kornjača stradalo u Meksiku

Oko 300 morskih kornjača stradalo je kod južne obale Meksika pošto su se upetljale u ostavljenu ribarsku mrežu čije je korišćenje zabranjeno.

Kancelarija za zaštitu životne sredine saopštila je da je reč o ugroženoj vrsti maslinastih kornjača i da su se one udavile pošto su se uplele u mrežu.

Tela kornjača bila su u veoma lošem stanju kada su pronađena u vodi u saveznoj državi Oahaka, a bile su mrtve oko osam dana kada su meštani prijavili slučaj.

Uplele su se u mrežu dugu 120 metara, čija upotreba nije dozvoljena za pecanje.

Kornjače su sahranjene na plaži, a vlasti istražuju ko je postavio mrežu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oko 300 ugroženih kornjača stradalo u Meksiku

Izvor: B92, 29.Avg.2018

Oko 300 morskih kornjača stradalo je kod južne obale Meksika pošto su se upetljale u ostavljenu ribarsku mrežu čije je korišćenje zabranjeno...Kancelarija za zaštitu životne sredine saopštila je da je reč o ugroženoj vrsti maslinastih kornjača i da su se one udavile pošto su se uplele u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.