Oko 2.000 Turaka iz Austrije ide u Sarajevo na miting Erdogana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2018, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 2.000 Turaka iz Austrije ide u Sarajevo na miting Erdogana

Oko 2.000 Turaka iz Austrije otputovaće u Sarajevo kako bi prisustvovalo predizbornom skupu turskog predsednika Tajipa Redžepa Erdogana, tvrdi Unija evropsko-turskih demokrata (UETD).

"Polazimo od toga da će do 2.000 ljudi zbog ovog događaja otputovati iz Austrije", rekao je Bilet Bilgi, generalni sekretar UETD, koja se smatra "produženom rukom" Erdoganove AKP.

On je objasnio da će mnogi privatnim vozilima, ali i veliki broj iznajmljenim autobusima krenuti u Bosnu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Celu akciju, kako je dodao u izjavi bečkom dnevniku "Kurir", finansiraju sponzori, pre svega preduzeća.

Sarajevo će biti zamena za održavanje predizbornog skupa na evropskom tlu, pošto su Nemačka i Austrija zabranile održavanje turskih predizbornih manifestacija na svojoj teritoriji.

Dijaspora je važna na sledećim izborima u Turskoj, pošto samo u Nemačkoj ima oko 1,5 miliona osoba koje imaju pravo glasa na turskim izborima, a u Austriji 110.000.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.