Oko 170 požara dnevno

Izvor: Radio 021, 18.Avg.2015, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 170 požara dnevno

U proteklih 10 dana u Srbiji je bilo oko 170 požara dnevno, izjavio je danas načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

Marić je rekao da je u prvoj polovini ove godine zabeleženo mnogo manje požara i da je u julu još bilo vlage, koja je izostala u avgustu. Istakao je da je u urbanim sredinama povećan broj požara, ali da, kada je reč o šumskim požarima, niko nije nastradao.

- Na sreću, nije se radilo o borovoj šumi, uglavnom je bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << trava, livade, listopadna šuma - rekao je Marić i ukazao da je ljudski faktor presudan za nastanak skoro svih ovih požara. Marić je podsetio da visoke temperature traju već 15-ak dana i da kada se u istočnoj Srbiji, okolini Negotina, Boru, Petrovom Selu, angažuju ljudi da ugase požar, na kilometar od mesta izbijanja, pojavi se novi i da je tako trajalo skoro osam dana.

Načelnik sektora za vanredne situacije je objasnio da, kada je period duži od mesec dana s temperaturama vazduha od preko 40 stepeni, postoje uslovi za izbijanje požara i da je potrebna pažnja u seoskim sredinama, gde ima trave i sena.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.