Oklopna vozila na plaži - ozbiljna kriza za Evropu FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 19.Maj.2021, 09:46

Oklopna vozila na plaži - ozbiljna kriza za Evropu FOTO/VIDEO

Iznenadni priliv migranata koji su doplivali u špansku enklavu Seuta na severu Afrike ozbiljna je kriza za Evropu, rekao je španski premijer Pedro Sančez.

On je obećao da će brzo uspostaviti red usred pojačanih diplomatskih tenzija sa Marokom. Španija je rasporedila i vojne trupe u Seuti, a Maroko je pozvao svog ambasadora u Madridu na konsultacije, podseća Sputnjik.

"Ponovo ćemo uspostaviti red u gradu i njegovim granicama", rekao je Sančez u televizijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obraćanju, prenosi Rojters.

Španija je rasporedila vojne trupe i poslala dodatne policijske snage u Seutu da patroliraju granicom sa Marokom nakon što je oko 8.000 migranata, uključujući 1.500 maloletnika, u ponedeljak i utorak ušlo u enklavu.

Ministar unutrašnjih poslova Fernando Grande-Marlaska je kazao da je Španija uputila još 200 policajaca u Seutu da patroliraju granicom sa Marokom.

Oklopna vozila čuvala su plažu u Seuti u utorak, a vojnici i policija sklanjali su migrante sa plaže i bacali dimne bombe da odvrate druge od prelaska.

Rojters javlja da sada mnogo manje migranata pokušava da uđe u špansku enklavu, kao i da je većina onih koji su već ušli otišla sa plaže.

Španija je saopštila da je oko 4.000 migranata vraćeno u Maroko.

Maroko je pozvao svog ambasadora u Madridu na konsultacije, nakon što su hiljade migranata doplivale u špansku enklavu Seuta iz Maroka, javlja Rojters pozivajući se na diplomatske izvore.

Izvor koji je želeo da ostane anoniman naveo je da o odnosima sa Španijom "treba da se razmisli".

Na hiljade afričkih migranata pokušava svake godine da uđe u španske enklave Seuta i Melilja, nadajući se boljem životu u Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.