Izvor: B92, 23.Apr.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ojdanic primio plaketu u Milosevicevo ime

Predsedniku SRJ Slobodanu Milosevicu u nedelju je u Takovu urucena Zlatna plaketa "Takovski ustanak" koju je u njegovo ime primio njegov izaslanik, savezni ministar za odbranu, general armije Dragoljub Ojdanic. Plaketa koja se dodeljuje povodom 185. godisnjice Drugog srpskog ustanka najvece je priznanje Skupstine opstine Gornji Milanovac. "U Takovu, na temeljima Srbije, gde je zavet predaka uklesan u kamen i hrast, slava pripada samo onima koji nepokolebljivo brane svoju otadzbinu, njene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << granice, slobodu i cast", tekst je plakete koji je prilikom urucivanja procitao predsednik Skupstine opstine Gornji Milanovac, Drazimir Marusic.

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije, Aleksandar Pravdic, ocenio je da nedolazak predsednika SRJ Slobodana Milosevica u Takovo predstavlja "samar" onima koji su mu dodelili plaketu "Takovski ustanak". U saopstenju za javnost, Pravdic navodi reci vodje Drugog srpskog ustanka Milosa Obrenovica, koje su citirane i na pozivnici za ovogodisnji narodni sabor u Takovu: "Sta mi je vajda od zivota u Austriji, kad ce mi ovamo Turci staru majku i decu u roblje odvesti. Ja odoh u narod, pa kako bude njemu, neka bude meni". "Tu vezu sa narodom Slobodan Milosevic je odavno izgubio, ako ju je uopste ikada i imao", ocenio je potpredsednik DSS-a Aleksandar Pravdic, prenosi Beta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.