Ogromni računi za vodu u Paraćinu

Izvor: RTS, 01.Avg.2019, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ogromni računi za vodu u Paraćinu

Stanari zgrade u Ulici kralja Milutina u Paraćinu obratili su se redakciji RTS-a zbog višestruko uvećanih računa za utrošenu vodu. U gradskom vodovodu kažu da postoji kvar iza vodomera za čiju popravku su nadležni stanari.
Da na krovu zgrade ima bazen, kaže Marija, možda je ne bi iznenadio poslednji račun za utrošenu vodu od jedanaest hiljada dinara. Prosečan račun ranijih meseci bio je oko 500 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dinara.
"Ja sam bila u šoku. Ja sam korisnik materijalne pomoći, imam troje dece, ni ja ni muž nigde ne radimo i baš zbog toga redovno gledam da platim svoje račune. Ja sam otišla, reklamirala", kaže Marija Arsić-Tihić.
Visoke račune za utrošenu vodu dobili su svi stanari jer se očitana potrošnja sa glavnog vodomera deli na ukupan broj stanara.
"Za nas 44 člana je potrošnja 1.146 metara kubnih, što znači da je po članu 26 kubika, da li je moguće da je ovo detence potrošilo 26 kubika a ono nema ni godinu", pita se Snežana Marković.
U vodovodu kažu da se vodomeri očitavaju na dva meseca, da ima puno gubitaka vode u starim zgradama, neprijavljenih stanara, a da se u konkretnom slučaju radi o kvaru na ventilu iza vodomera, što je briga stanara.
"Normalno je da svako mora da vodi računa o svojoj imovini, o svojoj mreži, to je njihova imovina, mi se trudimo da održavamo ispravne instalacije do vodomera", objašnjava Nebojša Simić, direktor vodovoda u Paraćinu.
Upravnica koja brine o 22 zgrade kaže da su je iz vodovoda o kvaru obavestili tek juče, a da su kvar ustanovili još prilikom očitavanja vodomera.
"Postavljam pitanje zašto to nije ako se čita jednom mesečno, ne znam kad čitaju, nisam radnik vodovoda, da mi se javi, da me obaveste jer ja neću da ulazim u šahte, vodovod mora da pregleda to da kontroliše", smatra Lidija Cvetković, profesionalna upravnica zgrade.
Majstor koji će zameniti ventile dolazi tokom popodneva. Iz vodovoda kažu da će posle podnošenja reklamacije otpisati plaćanje za kanalizaciju, što je 35 dinara po kubnom metru utrošene vode. Sada 55 dinara po kubiku za vodu građani će morati da plate. Jedina pogodnost koju vodovod nudi je otplata duga na 24 rate. A dok se kvar ne otkloni, voda otiče, a vodomer radi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

STANARE ŠOKIRAO RAČUN ZA VODU: Zbog kvara na ventilu moraju da plate po 11.000

Izvor: Večernje novosti, 02.Avg.2019, 10:39

Stanari zgrade u Ulici kralja Milutina u Paraćinu revoltirani nakon što su pročiali koliko duguju. Saopšteno im da moraju da plate po 11.000 dinara jer im je voda "isporučena" Marija Arsić Tihić, koja sa porodicom živi u stambenoj zgradi u Ulici kralja Milutina 1 u Paraćinu,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.