Ograda i na rusko-letonskoj granici?

Izvor: B92, 20.Okt.2015, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ograda i na rusko-letonskoj granici?

Letonija je saopštila da planira da podigne ogradu duž jednog dela svoje 270 kilometara duge granice sa Rusijom da bi sprečila ulazak ilegalnih imigranata.

Portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Dajga Holma je izjavila da će ograda, sa senzorima visoke tehnologije, pokrivati 90 kilometara kopnene granice u nekoliko oblasti te zemlje.

U pitanju je deo četvorogodišnjeg projekta vrednog 20 miliona evra jačanja i bolje označavanja granice Letonije sa istočnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << susedom, prenela je agencija AP.

Oko 300 migranata, uglavnom iz Vijetnama, ali i iz Iraka i Sirije, ušlo je ove godine ilegalno iz Rusije u Letoniju, zemlju od dva miliona stanovnika - što je više u odnosu na celu 2014. godinu.

Izgradnja ograde planirana je pred izbegličke krize u Evropi, a Holma je rekla da je taj projekat postao prioritet zbog strahovanja da će krijumčari koristiti Letoniju kao rutu za ilegalne imigrante.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.