Ognjanovići: Fond je vršio pritisak

Izvor: B92, 03.Feb.2015, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ognjanovići: Fond je vršio pritisak

Roditelji Tijane Ognjanović naveli su da je na njih vršen pritisak da uplate u Fond novac koji je ostao od Tijaninog lečenja.

Oni su gostujući na televiziji N1 naveli da je pritisak vršen iz Fonda za lečenje dece u inostranstvu, koji je osnovao ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Jelena i Nebojša Ognjanović izjavili su da nisu želeli da uplate novac u državni i privatni fond koji nije pomogao njihovoj ćerki.

Nebojša Ognjanović tvrdi da im je otvoreno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rečeno prilikom saslušanja u Upravi kriminalističke policije u zgradi Palata Srbija da uplate novac u Fond.

Oni, takođe, kažu da su sav novac prikupljali na jedan račun u Komercijalnoj banci, ali da je bilo neophodno da ga posle prebace na račun u Americi, jer su morali imati gotovinu sa sobom.

Protiv njih je podignuta krivična prijava zbog sumnji da su zloupotrebili novac namenjen za operaciju svoje ćerke.

Jedna od optužbi upućenih Ognjanovićima jeste i ona da nema računa za Tijanino lečenje u Hjustonu, koji opravdava sumu koju im je ispostavila ova dečja bolnica.

Oni kažu da im je princeza Katarina pomogla da se smanji račun u bolnici, ali da su morali pre odlaska u Hjuston da uplate 500.000 dolara kao depozit.

Ognjanovići navode da nije bilo potrebe za skandaloznim naslovima u novinama i da policija ima sve potrebne dokumente.

"Da smo hteli jedan dinar da zadržimo za sebe, mi se ne bismo ni vraćali", poručuju Ognjanovići i navode da ne žele da novac ode ni u jedan fond, već da se dodeli onoj deci kojoj je najpotrebniji.

Oni kažu da je na računu ostalo 500.000 evra i da će taj novac otići za lečenje dece.

Roditelji Tijane Ognjanović su nedavno izjavili za B92 da novac prikupljen za lečenje njihove ćerke nisu koristili za sebe, kao i da će ga dati samo za drugu decu i bolnice.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.