Izvor: N1 televizija, 15.Apr.2021, 18:44

Ognjanov: Izbor ministarki u Savet FPN mešanje u autonomiju i – jasna poruka

Izbor dve ministarke u Savet Fakulteta političkih nauka (FPN) jeste pokušaj mešanja u autonomiju univerziteta, kaže Galjina Ognjanov, profesorka Ekonomskog fakulteta u Beogradu i jedna od troje smenjenih predstavnika tog saveta. Ministarke neće moći da imaju odlučujući glas u savetu, ali njihovo prisustvo jeste poruka i profesorima i javnosti da se "vlast zainteresovala za univerzitet". Joksimović je pri tom, kaže Ognjanov, u sukobu interesa, jer je doktorand na FPN-u.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izbori za dekane i rektore pod budnim okom vlasti

Izvor: Danas, 16.Apr.2021, 10:56

To što su u Savet Fakulteta političkih nauka (FPN) imenovane ministarke kulture i evropskih integracija Maja Gojković i Jadranka Joksimović nije nikakva novina jer političari često sede u savetima ne samo fakulteta, već i univerziteta.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.