Oglasio se zaštitnik građana: Pokrenut postupak povodom smrti bebe u Sremskoj Mitrovici

Izvor: B92, 19.Jan.2024, 17:35

Oglasio se zaštitnik građana: Pokrenut postupak povodom smrti bebe u Sremskoj Mitrovici

Zaštitnik građana oglasio se nakon smrti bebe u bolnici u Sremskoj Mitrovici.

Zaštitnik građana pokrenuo je postupak povodom smrti novorođenčeta u Sremskoj Mitrovici. Zaštitnik građana je danas, na osnovu informacija iz medija o smrti novorođenčeta porodilje iz Šida u porodilištu Opšte bolnice Sremska Mitrovica, 12. januara ove godine, po sopstvenoj inicijativi pokrenuo ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva zdravlja i Opšte bolnice Sremska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mitrovica, saopšteno je iz njihove kanceracije.

"Zaštitnik građana pokreće kontrolni postupak zbog informacija koje upućuju na to da je smrt novorođenčeta uzrokovana akušerskim nasiljem i da je zbog neadekvatanog pristupa nadležnog lekara devojčica preminula samo nekoliko sati nakon rođenja. U skladu sa navedenim, Zaštitnik građana je zatražio da ga Opšta bolnica Sremska Mitrovica bez odlaganja, najkasnije u roku od 15 dana, obavesti o svim činjenicama i okolnostima u vezi sa ovim slučajem, a posebno dostavi informacije o merama koje su eventualno u međuvremenu sprovedene", navodi se u saopštenju. Dodaje se:

"Potrebno je i da resorno Ministarstvo zdravlja, u istom roku, obavesti Zaštitnika građana o svim činjenicama i okolnostima bitnim za donošenje stava o ovom slučaju, a naročito da dostavi podatke o rezultatima vanrednog inspekcijskog nadzora nad radom Opšte bolnice Sremska Mitrovica u postupku porođaja porodilje čije je dete preminulo. Po prijemu odgovora Zaštitnik građana će odlučiti o daljem postupku".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.