Oglasio se Tramp: Napadač koji je pucao na kongresmene je mrtav!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2017, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oglasio se Tramp: Napadač koji je pucao na kongresmene je mrtav!

Neimenovani zvaničnici su identifikovali napadača kao Džejmsa T. Hodžkinsona iz Ilinojisa

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je osumnjičeni napadač, koji je danas otvorio vatru na republikance, preminuo od posledica povreda zadobijenih tokom pucnjave.

- Napadač je podlegao povredama - rekao je Tramp u obraćanju javnosti iz Bele kuće, prenele su agencije.

Nešto ranije, neimenovani zvaničnici su identifikovali napadača kao Džejmsa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << T. Hodžkinsona iz Ilinojisa.

#BREAKING: Early reports of a shooting at a park in Alexandria, Virginia. Majority Whip Steve Scalise said to be shot. @WHSVnews pic.twitter.com/kxkgc72a7w

— Janson Silvers (@WHSVJanson) June 14, 2017

Napadač je pucao u Aleksandriji na republikanske članove američkog Kongresa, ranivši najmanje pet osoba, među kojima i šefa poslaničke grupe Stiva Skalisa.

Sve se odigralo tokom treninga bejzbola, organizovanog za republikanske članove Kongresa u Aleksandriji u Virdžiniji, nedaleko od Vašingtona, javili su američki mediji.

Šef policije Majkl Braun je novinarima rekao da su povređeni prebačeni u bolnicu.

Među ranjenima su i dvojica pripadnika policijskog obezbeđenja Kapitol hila.

Republikanac Mo Bruks iz Alabame, koji je bio na mestu napada, naveo je za CNN da je napadač belac i da je ispaljeno između 50 i 100 metaka.

Republikanski senator Džef Flejk je izjavio da je Skalis ranjen u levi kuk. Flejk tvrdi i da je napadač upucan.

Američki predsednik Donald Tramp je na Tviteru objavio da je Skalis "istinski prijatelj i patriota" i da se moli za njegov oporavak, prenele su agencije.

Rep. Steve Scalise of Louisiana, a true friend and patriot, was badly injured but will fully recover. Our thoughts and prayers are with him.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) June 14, 2017

Tramp je naveo da je Skalis teško povređen, ali da će se oporaviti.

Napad se odigrao za vreme treninga uoči bejzbol utakmice demokratskih protiv republikanskih demokrata koja je trebalo da se odigra sutra.

CNN je javio da su i demokrate imale trening, ali na drugom terenu i na drugoj lokaciji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.