Oglasio se Studentski centar: Troje studenata iz doma zaraženo, još 20 bilo u kontaktu

Izvor: B92, 08.Jun.2020, 15:00

Oglasio se Studentski centar: Troje studenata iz doma zaraženo, još 20 bilo u kontaktu

Nedavno se veliki broj studenata vratio u domove nakon odsustva zbog epidemije koronavirusa, a danas su potvrđeni prvi slučajevi zaraze u domu na Karburmi.

Tim povodom oglasio se Studentski centar Beograda, iz kojeg poručuju da je troje studenata zaraženo.

"U skladu sa ispitnim i nastavnim obavezama, mnogi studenti iz svih delova naše zemlje i regiona vratili su se na fakultete i u studentske domove u Beogradu. Prema informacijama Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Beograd, od povratka studenata u studentske domove 15. maja tekuće godine do sada, potvrđena su tri slučaja infekcije virusom kovid 19. Ovi studenti nisu imali simptome bolesti pri povratku u studentski dom, ali su bili u kontaktu sa zaraženim osobama, što su naknadno saznali", rečeno je iz te ustanove.

Oni su rekli da su sva tri potvrđena slučaja dobila pravovremenu lekarsku pomoć, dok je dvadesetak studenata koji su bili u kontaktu sa osobama pozitivnim na koronavirus odmah izolovano i testirano.

"Svim stanarima studentskih domova propisano je obavezno praćenje propisanih mera i preporuka nadležnih organa, poput izbegavanja bliskih kontakata, redovnog pranja ruku u skladu sa preporukama stručnjaka, korišćenja dezinfekcionih barijera za obuću, nošenja maski, kao i održavanja higijene životnog i radnog prostora", naglasili su.

Sve detaljne preporuke studenti mogu pronaći na sajtu Ustanove SC "Beograd“, a u slučaju da primete povišenu telesnu temperaturu, suvi kašalj ili posumnjaju na bilo koji od simptoma virusa kovid 19, studenti se mogu javiti lekarima Respiratorne ambulante Studentske poliklinike (Prote Mateje 29), a potom i upravi svog studentskog doma. Dežurni lekari Studentske poliklinike su dostupni 24 časa dnevno na broju telefona 063/359-284.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.