Oglasio se Srbin iz Izraela: Ušli su u naš kibuc, vodile se ulične borbe FOTO

Izvor: B92, 07.Okt.2023, 19:29

Oglasio se Srbin iz Izraela: "Ušli su u naš kibuc, vodile se ulične borbe" FOTO

Naoružani borci Hamasa ispalili su desetine raketa na Izrael rano jutros i ušli na jug zemlje u napadu nakon kojeg je krenuo rat te zemlje i Palestine.

Izraelska vojska proglasila je stanje spremnosti za rat i potom počela da napada ciljeve u pojasu Gaze u znak odgovora.

Broj Izraelaca koji su poginuli u današnjem napadu Hamasa porastao je na 100, javila je izraelska TV N12.

Izraelski mediji preneli su da je 800 ljudi ranjeno.

Beograđanin koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << živi u Izraelu oglasio se na društvenoj mreži "X" i objasnio kakva je trenutna situacija.

"Za sve one koji pitaju samo da javim da smo u redu koliko možemo biti u ovakvoj situaciji. Teroristi Hamasa i islamskog džihada su pored jos nekoliko naselja uz ogradu ušli jutros i u naš kibuc i nekoliko sati su se vodile ulične borbe sa civilnom odbranom kibuca", napisao je on.

Kako se može videti po slikama koje je objavio vidi se veliki oblak dima koji je nastao od eksplozije, a on je, kao i svaki stanovnik Izarela uz sebe imao pištolj, automatsku pušku i vojni ranac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"VODILE SU SE ULIČNE BORBE" Beograđanin opisao kakav pakao se odvija u Izraelu, objavio i DRAMATIČNE FOTOGRAFIJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Okt.2023

Izraelska vojska proglasila je stanje spremnosti za rat i potom počela da napada ciljeve u pojasu Gaze u znak odgovora...Naoružani borci Islamske militantne grupe Hamas ispalili su desetine raketa na Izrael rano jutros i ušli na jug zemlje u iznenadnom napadu nakon kojeg je krenuo rat te zemlje i...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

GAZA SRAVNJENA SA ZEMLJOM Ovako izgleda strašna osveta Izraela, objavljen i dramatičan video napada na mete Hamasa (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 08.Okt.2023, 13:59

Jutro je otkrilo sve razmere štete koju su izraelski vazdušni napadi, u znak odmazde za subotnji napad Hamasa na Izrael, učinili u Pojasu Gaze.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.