Oglasio se RHMZ: Pljuskovi, grmljavina, sugradica

Izvor: B92, 23.Avg.2023, 17:26

Oglasio se RHMZ: Pljuskovi, grmljavina, sugradica

Beograd -- Republički hidrometeorološki zavod po podne je najavio da u Srbiju ponovo stiže nevreme praćeno pljuskovima i grmljavinom.

"U naredna dva sata na teritoriji Bačke i Banata, kao i u planinskim predelima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom, koji ponegde mogu biti intenzivniji, pa je moguća lokalna pojava sugradice", saopštili su u najavi na sajtu RHMZ.

Prema ovoj vremenskoj prognozi, veliko zahlađenje očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbiju na kraju avgusta.

"Pad temperature i naoblačenje prognozira se za poslednju sedmicu avgusta, kada će ponovo biti uslova za kišu i pljuskove u svim krajevima", saopšteno je.

Kako se navodi u ovoj prognozi, do kraja sedmice u većem delu Srbije biće ipak pretežno sunčano i veoma toplo sa maksimalnim temperaturama od 33 do 37 °C, zbog čega će na snazi biti žuti i narandžasti meteo-alarm.

Ipak, usled povećanja nestabilnosti, uz dnevni razvoj oblačnosti, popodnevni lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u četvrtak. Dodaje se da će kiša biti moguća i narednih dana kao izolovana pojava u planinskim predelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RHMZ upozorio na lokalne pljuskove s grmljavinom, ponegde moguć grad

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Avg.2023

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je na lokalne pljuskove sa grmljavinom u naredna dva sata u pojedinim delovima Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.