Oglasio se Kadirov povodom Dana državne zastave: Za predsednika VIDEO

Izvor: B92, 22.Avg.2022, 22:32

Oglasio se Kadirov povodom Dana državne zastave: "Za predsednika" VIDEO

Povodom Dana državne zastave u Rusiji oglasio se čečenski lider Ramzan Kadirov.

On je naveo da je sa zadovoljstvom učestvovao u sveruskoj patriotskoj povorci povodom Dana državne zastave Rusije.

"Mi smo u ime drage braće, predsednika parlamenta Čečenske Republike Magomeda Daudova, zamenika premijera Čečenske Republike Abuzaida Vismuradova, sekretara Saveta bezbednosti Čečenske Republike Aptija Alaudinova, šampiona Artura Beterbieva i drugih pripadnika tima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kadirov ostavili svoje potpise na delu Državne zastave Rusije dimenzija 3 sa 1,5 metara, uz natpis: "Za predsednika!"

Mnogi će ostaviti svoje slogane i potpise na zastavi - od učitelja do lekara, od novinara do kulturnih ličnosti i sportista", poručio je Kadirov na Telegramu. ⠀

Od sličnih 90 komada tkanine dovezenih iz regiona Ruske Federacije, kao i DNR, LNR, Zaporožja i Hersonske oblasti u Moskvu, biće napravljena jedna velika Državna zastava Ruske Federacije koja će danas biti razvijena u Parku pobede na Poklon gori.

Kadirov navodi da se nada da će ovaj grandiozni događaj postati još jedan simbol ujedinjenja stanovnika ogromne Rusije. ⠀

"U Čečeniji se sa posebnim poštovanjem tretiraju simboli naše otadžbine. Grozni ima dva najviša jarbola za zastave u Ruskoj Federaciji. Visina svakog od njih je 73,5 metara. Na jednom od njih vijori se državna zastava Ruske Federacije, a na drugom - Čečenske Republike", napisao je Kadirov.

Rusija će, kao moćna i nezavisna sila na svetskoj sceni voditi samo onu politiku koja odgovara njenim fundamentalnim interesima, poručio je sinoć ruski predsednik Vladimir Putin u obraćanju povodom Dana državne zastave.

On je istakao da je želja da se živi po sopstvenoj volji, ne dozvoljavajući spoljni diktat, deo genetskog koda Rusa, prenose RIA Novosti.

"Rusija je moćna, nezavisna svetska sila. Mi smo čvrsti u tome da na međunarodnoj areni vodimo samo onu politiku koja odgovara fundamentalnim interesima Otadžbine", rekao je Putin.

Naglasio je da je ruska zastava, podignuta pre više od tri veka na prvom ruskom ratnom brodu, ostala simbol Rusije u teškim periodima njene istorije - pod Petrom Velikim u fazi formiranja Ruskog carstva, na ratištima Prvog svetskog rata i u kontradiktornim, teškim vremenima drastičnih promena 1990-ih.

"Danas je trobojnica čvrsto ušla u život građana kao sastavni deo ruske državnosti, simbol jedinstva naroda, njegove privrženosti otadžbini, spremnosti da brani nacionalne interese", dodao je.

Putin je izrazio uverenje da će zastava Rusije zauvek ostati sveti simbol za sve generacije građana zemlje, "da će ih inspirisati na podvig, radna dostignucća, osvajanje novih visina u nauci, kulturi i sportu i izazivati osećaj ponosa na svoju otadžbinu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.