Izvor: Piplmetar.rs, 25.Jun.2023, 12:32

Oglasilo se tužilaštvo o jučerašnjoj pucnjavi u Novom Sadu: Počinilac može da dobije i doživotnu robiju

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu nastavlja dalji rad na ovom slučaju i preduzima sve mere radi obezbeđivanja dokaza povodom ovog događaja, nakon čega će se doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena

Foto: Nikola Bilić


Juče oko 14 sati došlo je do pucnjave u Ulici Stevana Mokranjca na Detelinari u Novom Sadu, kada je mladić (22) pogođen u predelu kolena. Povodom tog slučaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << oglasilo se i Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.
– Povodom događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti i koji se dogodio u Novom Sadu dana 24. juna  oko 14 časova, u ulici Stevana Mokranjca, kada je pokušano da se na podmukao način upotrebom vatrenog oružja liši života oštećeni V. K. iz Novog Sada, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je opisani događaj Više javno tužilaštvo pravno kvalifikovalo kao krivično delo Teško ubistvo u pokušaju, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom – navode iz tužilaštva.
Više javno tužilaštvo u Novom Sadu u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, u okviru predistražnog postupka, preduzelo je različite radnje u skladu sa zakonom, sa ciljem rasvetljavanja svih okolnosti događaja. Na mesto događaja je izašao dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, koji izvršio uviđaj, naložio izuzimanje određenih tragova i predmeta sa lica mesta koji će biti predmet veštačenja, uzeta su obaveštenja od više lica na okolnosti njihovih saznanja, te su preduzete i druge odgovarajuće radnje.
Više javno tužilaštvo u Novom Sadu nastavlja dalji rad na ovom slučaju i preduzima sve mere radi obezbeđivanja dokaza povodom ovog događaja, nakon čega će se doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.
(Telegraf.rS)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Nakon jučerašnje pucnjave u Novom Sadu oglasilo se Tužilaštvo: U pitanju je TEŠKO UBISTVO U POKUŠAJU

Izvor: Blic, 25.Jun.2023

Nakon ranjavanja mladića V. K. (22) juče oko 14 časova u Ulici Stevana Mokranjca u Novom Sadu, oglasilo se i Više javno tužilaštvo.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.