Oglasilo se hrvatskom ministarstvo nakon navoda da policija muči migrante

Izvor: B92, 11.Jun.2020, 22:39

Oglasilo se hrvatskom ministarstvo nakon navoda da policija muči migrante

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske oglasilo se nakon izveštaja "Amnesti internešenala" o ponašanju hrvatske policije prema migrantima.

Kako piše u saopštenju hrvatskog ministarstva, i sada se bez dokaza za povređivanje migranata optužuje hrvatska policija.

Ministarstvo je navelo da odbija ove navode.

"Ovoga puta se navodno policijsko postupanje dogodilo krajem maja na području Plitvičkih jezera i tom su prilikom ti nezakoniti avganistanski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pakistanski migranti bili vezani za stabla, zlostavljani nožem, pucanjem u nebo i u tlo, tučeni kundacima i na kraju namazani majonezom, kečapom i šećerom po kosi. Odbijamo pomisao da bi hrvatski policajac napravio takvo nešto niti da ima motiv za to", nbavodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske, prenosi Indeks.

Prethodno je Ministarstvo BiH utvrdilo da je da je policija ranije rešava sukob migranata kada je nekoliko migranata bilo povređeno.

"Osobe koje se u svom svakodnevnom radu susreću s migrantskom populacijom dobro poznaju obrazac međusobnog obračunavanja među migrantskom populacijom, posebno između državljana Afganistana i Pakistana. Međutim, uprkos vemu gore iznesenom sve javno iznete optužbe potrebno je proveriti pa će tako biti i u ovom slučaju", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"VEZIVANI ZA DRVO, UDARANI KUNDACIMA, MAZANI KEČAPOM I MAJONEZOM" Hrvatski MUP odbacio navode o mučenju migranata

Izvor: Blic, 11.Jun.2020

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske odbacilo je večeras navode iz izveštaja Amnesti internešenala, koji je hrvatsku policiju otužio da muči migrante.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.