Oglasili se iz vojne fabrike Milan Blagojević: Povređeno pet radnika, evo šta pokazuju snimci video nadzora

Izvor: B92, 07.Feb.2024, 11:43

Oglasili se iz vojne fabrike "Milan Blagojević": Povređeno pet radnika, evo šta pokazuju snimci video nadzora

Lučani -- U vojnoj fabrici Milan Blagojević u Lučanima jutros je na jednom pogonu došlo do požara i eksplozije.

"Danas oko 9.20 sati došlo je do požara na pogonu za proizvodnju jednobaznih baruta, u fazi gnjetenja. Požar je nastao na samom kraju procesa pri pražnjenju gnjetalice.

Povređeno je petoro radnika od kojih niko nije životno ugrožen. Nakon ukazane medicinske pomoći pomoći u Domu zdravlja Lučani, prebačeni su u bolnicu Čačak.

Snimci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << video nadzora pokazuju da su ispoštovane sve mere bezbednosti i zaštite na radu. Uzrok nastanka požara utvrdiće nadležne službe", navodi se u saopštenju preduzeća "MB NAMENSKA" AD Lučani.

Meštani Lučana rekli su za Kurir da se i dalje vidi gust crni dim.

"Sa zebnjom čekamo prve informacije. Prema dimu i silini eksplozije strahujemo da ima povređenih, svi smo zabrinuti", kaže meštanin Lučana.

On dodaje da se iz pravca fabrike i dalje vije gust crni dim, a iz fabrike je izašlo pet saniteta Hitne pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Požar u fabrici "Milan Blagojević" u Lučanima, petoro povređenih

Izvor: Radio 021, 07.Feb.2024

Petoro radnika povređeno je u fabrici "Milan Blagojević namenska" u Lučanima kada je došlo do požara.

Nastavak na Radio 021...

U fabrici Milan Blagojević kažu da su ispoštovane sve mere bezbednosti, iz MUP-a poručuju za Danas da se obratimo Ministarstvu odbrane povodom eksplozije

Izvor: Danas, 07.Feb.2024

U vojnoj fabrici Milan Blagojević u Lučanima jutros je na jednom pogonu došlo do požara i eksplozije, povređeno je petoro ljudi koji su smešteni u čačansku bolnicu.

Nastavak na Danas...

Četiri radnika će sutra biti pušteno kući, dvoje ostaju u bolnici, potvrđeno je za Danas iz fabrike u Lučanima

Izvor: Danas, 07.Feb.2024

Iz bolnice iz Čačka su nam rekli da će četiri radnika sutra biti puštena na kućno lečenje, dok će dva radnika biti još neko vreme hospitalizovana”, rekla je za Danas Milka Jovanović Božić, PR fabrike u Lučanima, nakon požara koji je jutros izbio u fabrici.

Nastavak na Danas...

Eksplozija u fabrici namenske industrije u Lučanima, povređeni radnici

Izvor: VOA, 07.Feb.2024

BEOGRAD — U fabrici "Milan Blagojević - Namenska" u Lučanima u sredu ujutro došlo je do požara u pogonu za proizvodnju jednobaznih baruta i petoro radnika je povređeno, ali nikome život nije ugrožen, javila je Radio-televizija Srbije. Do požara je došlo oko 9.20 sati na pogonu za proizvodnju...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.