Ofanziva OČAJNIKA u Deir ez Zoru: IS napala sirijsku vojsku, usledila je BORBA DO IZNEMOGLOSTI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Avg.2017, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ofanziva OČAJNIKA u Deir ez Zoru: IS napala sirijsku vojsku, usledila je BORBA DO IZNEMOGLOSTI!

Najnovija ofanziva Islamske države

Islamska država je u subotu pokrenula očajničku ofanzivu u provinciji Deir ez Zor, ciljajući područje Panorame koje se nalazi zapadno od glavnog grada provincije.

IS je započeo napad tako što je napao položaje Sirijske arapske vojske južno od škole Panorama. Sve ovo je rezultiralo žestokom borbom koja je trajala nekoliko sati u subotu.

Kako nije mogla da prodre u odbranu sirijske vojske na području Panorama, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Islamska država je morala da se povuče nakon što je izgubila više od 15 terorističkih boraca i dva oklopna vozila.

u Deir ez Zoru bila je usmerena kako bi se prebacio pritisak sa njihovih trupa koje se povlače u centralnoj Siriji.

Međutim, očajnička ofanziva Islamske države u Deir ez Zoru pokazala se neuspešnom.

Dešavanja u Deir ez Zoru možete pogledati OVDE.

Vesti iz Sirije, Iraka i Jemena možete videti OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.