Odvojenim plaćanjem omogućena overa zdravstvenih knjižica

Izvor: Studio B, 26.Mar.2016, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odvojenim plaćanjem omogućena overa zdravstvenih knjižica

Odvojenim plaćanjem zdravstvenog osiguranja poljoprivrednicima je omogućena overa knjižica, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Republički fond za zdravstveno osiguranje će overavati knjižice na tri meseca, pod uslovom da poljoprivrednik počne da izmiruje doprinose za zdravstveno osiguranje i da kontinuirano izmiruje tekuće doprinose, navodi se u saopštenju.

Dokaz o iznosu dospelog, a neizmirenog duga i periodu za isti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << obveznik pribavlja u Poreskoj upravi.

U saopštneju se podseća da je Vlada Republike Srbije na, osnovu predloga ministarstava zdravlja, finansija i poljoprivrede usvojila Zaključak kojim se omogućava poljoprivrednicima obveznicima plaćanja doprinosa za obavezno socijalno osiguranje da overe zdravstvene knjižice i koriste zdravstveno osiguranje na teret Republičkog fonda, tako što je Vlada dala saglasnost da se odvojeno plaćaju doprinosi za zdravstveno, penzijsko i socijalno osiguranje.

Zaključak je sačinilo Ministarstvo zdravlja sa stručnim službama, na osnovu inicijative Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.