Odvikavanje od pušenja na turski način: Nosi kavez na glavi, a ključ čuva žena

Izvor: Blic, 04.Jul.2013, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odvikavanje od pušenja na turski način: Nosi kavez na glavi, a ključ čuva žena

Ne kaže se uzalud “puši kao Turčin” - ova izreka savršeno se odnosila na Ibrahima Judžela koji je doskora pušio dve pakle cigareta dnevno. Ključ od kaveza je dao ženi da ne bi pao u iskušenje da zapali cigaretu

Kada je pre nekoliko dana odlučio da ostavi duvan, ovaj 42-godišnji Turčin iz provincije Kitaja, na zapadu zemlje, izabrao je krajnje neobičnu i prilično radikalnu metodu - da zarobi glavu u kavezu.

Kako ne bi pao u iskušenje da zapali, ključeve >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od kaveza je dao ženi i ćerki na čuvanje.

Prema pisanju lista “Hurijet”, u izradi kaveza, koji liči na pravu spravu za mučenje, Judžela su inspirisale kacige vozača motora.

U pokušaju da objasni zašto se odlučio na ovakav korak, list napominje da Judželu ovo nije prvi pokušaj da se otarasi duvana i navodi čenjenicu da mu je otac pre nekoliko godina umro od raka na plućima.

Drakonski metod zasad daje rezultate - ni posle 48 sati otkada je na glavu navukao kavez nije popušio nijednu cigaretu.

VIDEO > Nesvakidašnja mera za odvikavanje od pušenja:

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.