Izvor: B92, 28.Feb.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odšteta Bebi Popoviću

Beograd -- Doneta je presuda kojom se Liberalima Srbije nalaže da Vladimiru Bebi Popoviću, na ime nematerijalne štete, isplate 110.000 dinara.

Prvi opštinski sud u Beogradu doneo je presudu u korist Vladimira Popovića, po tužbi podnetoj protiv političke partije Liberali Srbije i njenog potpredsednika Miroslava Stefanovića. Osnivač te stranke je bivši ministar policije Dušan Mihajlović.Tužba je podneta povodom saopstenja za javnost pod naslovom "Hvala ti Bebo", koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u junu 2007. objavljeno u svim štampanim i elektronskim medijima.

Liberali Srbije su u tom saopštenju optužili Vladimira Popovića za izvršenje najtežih krivičnih dela, kao što su otmice, trgovina drogom, ubistva, pa čak i rukovođenje mafijom i umešanost u ubistvo premijera Srbije.

Advokat Vladimira Popovića, Vlado Pavićević, navodi da je saopštenje Liberala Srbije bilo samo još jedan čin u sklopu kampanje koju je protiv Popovića tada vodio nekadasnji predsednik liberala Dušan Mihajlović i to tako što je iznosio neistine na račun Popovića.

Podsetimo, optužbe koje je bivši ministar policije iznosio u leto 2007. godine počele su u trenutku kada je tužilaštvo pokrenulo istragu povodom akcije "Mreža", o švercu cigareta.

Prethodno je Stanko Subotić u emisiji Insajder TV B92 rekao da ga je o rezultatima te istrage lično obavestio tadašnji ministar policije Dušan Mihajlović.

Kada je, posle podizanja optužnice protiv Subotića u javnosti pokrenuto pitanje odgovornosti bivšeg ministra policije, Dušan Mihajlović je, svojim izjavama, potpuno okrenuo priču i njegove tvrdnje o tome da je Vladimir Popović imao paralelnu vlast u vreme Đinđica, mesec dana bile su glavna tema u medijima.

Sve se završilo hapšenjem bivšeg okružnog tužioca Radeta Terzića, koji je uhapšen pod optužbom da je pripadnik "zemunskog klana", da bi, posle dva meseca, bio pušten, a ceo slučaj nedavno je preuzelo tužuilaštvo u Smederevu.

Odgovornost bivšeg ministra policije do danas nije ispitana.

Vladimir Popović protiv Dušana Mihajlovića vodi odvojen sudski postupak pred Prvim opštinskim sudom.

Kako se navodi u saopštenju, Mihajlović se poslednja dva puta nije odazvao pozivu na sud.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Liberali Srbije plaćaju 110.000 dinara odštete Bebi Popoviću

Izvor: Blic, 28.Feb.2008

Prvi opštinski sud u Beogradu usvojio je tužbeni zahtev Vladimira Bebe Popovića i naložio tuženom, partiji Liberali Srbije, da Popoviću na ime naknade štete za pretrpljeni duševni bol zbog povrede časti i ugleda isplati 110.000 dinara, potvrđeno je danas Tanjugu u sudu.....U Prvom opštinskom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.