Odsjaj Dunava na svili

Izvor: Politika, 12.Jan.2012, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odsjaj Dunava na svili

Jedinstveni radovi oslikani na svili i dela rađena u različitim likovnim tehnikama prikazani su na izložbi „Odsjaj Dunava” koja je otvorena u Galeriji „Ikar” Doma vazduhoplovstva u Zemunu.

Interesantne slike predstavili su članovi Likovne kolonije „Karaš 989” i Ateljea „Kolorit”. Postavku je svečano otvorila Sofija Ljubičić, istoričar umetnosti, a radi ugodnije atmosfere čitani su stihovi o Dunavu iz knjige „Damari vetra” Vasilija Tmušića Carinika. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

Batik, korišćenje voska i slikanje „mokro na mokro” koje podsećaju na akvarele neki su od načina oslikavanja slika na svili, kaže Milena Bugarčić, jedna od autorki radova iz Ateljea „Kolorit”, dodajući da se svaka umetnica odlučuje za rad u onoj tehnici koja najviše prija njenom senzibilitetu.

– Ovim hobijem bave se žene različitih struka, od arhitekata dopedagoga, isključivo iz ljubavi prema slikanju. Okupljamo se u ateljeu svake subote i tu radimo – objasnila je umetnica Mirjana Jankov.

Izložba će biti otvorena do 23. januara.

D. D. K.

objavljeno: 12.01.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.