Održite kičmu zdravom

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Feb.2019, 00:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održite kičmu zdravom

Krevet treba da ima čvrstu podlogu koja se ne ugiba, sa dušekom i jastukom koji dozvoljavaju da se tokom ležanja zauzme fiziološki položaj, bez krivljenja ili naprezanja kičmenog stuba

Da biste izbegli poremećaje na kičmi i kičmenim pršljenovima važno je da imate pravilan položaj tela tokom spavanja i kvalitetan krevet i jastuk.

, savetuju stručnjaci. Položaj monitora kompjutera u svakodnevnom radu takođe je bitan. O držanju laptopa posebno treba voditi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << računa, kao i o položaju ekrana televizora. Svi ovi aparati treba da su postavljeni u visini očiju da bi se izbeglo savijanje glave i kičmenog stuba.

Duža putovanja takođe su pogubna za zdravlje kičmenog stuba. U takvim okolnostima povremeno treba raditi vežbe predviđene za sedeći položaj.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.