Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Apr.2019, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održano finale nacionalnog takmičenja u programiranju robota za osnovce

U okviru akcije Bitka za znanje održano je finale lige KODigranje u kojem je učestvovalo preko 80 učenika iz 28 osnovnih škola iz Srbije u programiranju robota.

Kako se navodi u saopštenju Bitke za znanje, u finalu nacionalnog takmičenja, prvo mesto osvojio je tim Osnovne škole "Svetozar Marković" iz Vranja, drugo ekipa iz OŠ "Isidora Sekulić" iz Pančeva, dok su se na trećem mestu našli učenici OŠ "Vladislav Ribnikar" iz Beograda. Četvrto i peto mesto osvojili su >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << timovi OŠ "Stana Bačanin" iz Leška i OŠ "Vuk Karadžić" iz Beograda.

Takmičenje je održano u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, a najbolji timovi imaju prilku da otputuju u Kinu na svetsko prvenstvo.

Zadatak je bio da se reši problem sa upotrebom više robota što je zahtevalo kreativnost i veštine u programiranju.

Pet najboljih timova učestvovaće na Evropskom takmičenju MakeX u oktobru u Zagrebu, nakon čega će najbolje plasirana ekipa iz Srbije moći da učestvuje na Svetskom MakeX takmičenju u Gvangdžou u Kini u decembru.

Takmičenje KODigranje deo je programa Bitka za znanje, čiji je nosilac Fond B92, kroz koji je do sada 431 osnovnoj školi u Srbiji donirano 2.155 mBot robota koji se koriste kao nastavno sredstvo i uz pomoć kojih đaci imaju priliku da uče programiranje, kodiranje i robotiku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.