Održani Dani Danila Lazovića

Izvor: Radio 021, 11.Nov.2015, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održani Dani Danila Lazovića

Pobednik u govorenju poezije na Trećem festivalu Dani Danila Lazovića, pod sloganom "Govorim poeziju/čuvam kulturu" u Priboju je Strahinja Blažić, student beogradskog Fakulteta dramskih umetnosti.

Ovaj festival osnovali su pribojski Dom kulture "Pivo Karamtijević" i Zavičajni muzej u znak sećanja na barda srpskog glumišta, koji je osnovnu i srednju školu završio u Priboju, ali i da afirmiše govorenje poezije, u čemu je Danilo Lazović bio nenadmašan.

Zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << doajena srpske glume u čiju će čast govoriti, Strahinja je dugo tražio pesmu za festival, koji je jedini u regionu posvećen govorenju poezije. Potvrda da je odabrao pravu, Bećkovićeva pesmu - Kad budem još mlađi, je

"Ja do sada nisam imao iskustva da se takmičim na ovakvim manifestacijama, da govorim poeziju. Za mene je ovo divno iskustvo. Nijanse su odlučivale pobednika među 11 studenata Akademija umetnosti iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije, na zadovoljstvo i publike i glumaca koji su dosli u Priboj, Danilu u čast", kaže Blažić.

Tokom trodnevnog festivala, izvedena je i predstava pribojske amaterske pozorišne scene - Zasluženi odmor, otvorena izložba "Poslednji čuvari Podrinja" i izložba novinskih članaka o Danilu Lazoviću, koji je diplomirao na sceni Beogradskog dramskog pozorišta, čiji glumci su takođe govorili poeziju.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.