Održana sednica upravnih odbora RTS-a i RTV-a

Izvor: RTS, 25.Nov.2014, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana sednica upravnih odbora RTS-a i RTV-a

Održana je zajednička sednica upravnih odbora Radio-televizije Vojvodine i Radio-televizije Srbije. Članovi dva odbora zaključili su da postoje veće mogućnosti za saradnju.

Na zajedničkoj sednici dva Upravna odbora, razgovarano je o razmeni iskustava javnih servisa Radio-televizije Vojvodine i Radio-televizije Srbije.

"Razgovarano je o novom zakonu o medijskim servisima posebno u onom domenu koje je potrebno da dva javna servisa sarađuju. U vezi sa tim formirana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je zajednička radna grupa koja će raditi na primeni zakona", objašnjava predsednik Upravnog odbora Radio- televizije Srbije Slobodan Marković.

Predsednica Upravnog odbora Radio- televizije Vojvodine Vanja Barišić kaže da njihovi članovi došli da razgovaraju o svim važnim pitanjima.

"Došli smo da razgovaramo ne samo o onim pitanjima koja nam zakon nameće, već o mnogo široj saradnji. Mislim da je upravo to put koji će ojačati saradnju ova dva servisa i njihovu ulogu u drustvu", smatra Vanja Barišić.

Uskoro bi moglo doći i do saradnje dve medijske kuće u snimanju serijala.

"Postoji niz tema koje do sada uopšte televizijski pa ni filmski nisu osvetljene i da bismo mogli zaista u saradnji da bacimo jedno novo svetlo na niz istorijskih događaja, važnih ličnosti koje su istovremeno i televijkiski i dramski vrlo podatne", ističe predsednik Programskog odbora RTS-a Dragoljub Kojčić.

Uoči sednice članovi dva upravna odbora obišli su Muzejski depo naše kuće, Programski arhiv i redakciju Informativnog programa.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.