Izvor: RTS, 29.Okt.2020, 11:43

Održana prva sednica nove vlade, ministri preuzimaju resore

Na prvoj sednici Vlade Republike Srbije koja je održana danas, za generalnog sekretara Vlade postavljen je Novak Nedić, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima. Novoizabrani ministri preuzimaju dužnosti.
Predlozi zakona i drugi akti koji su dostavljeni Narodnoj skupštini pre izbora nove vlade, povučeni su iz skupštinske procedure.

Članovi vlade usvojili su rešenje o prestanku dužnosti državnih sekretara u svim ministarstvima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Vlada Republike Srbije donela je odluku da se redovne sednice održavaju četvrtkom u 13 časova.
Vujovićeva preuzela dužnost u Ministarstvu životne sredine Odlazeći ministar zaštite životne sredine Goran Trivan predao je dužnost novoj resornoj ministarki Ireni Vujović. 
"Primopredaja je čin od izuzetnog značaja, jer je to način da se osigura kontinuitet u radu Ministarstva", istakao je Trivan. 
Ministarka Irena Vujović zahvalila je svom prethodniku na srdačnoj dobrodošlici i istakla da je spremna da se suoči sa izazovima koji je očekuju na novoj dužnosti, te da će se truditi da radom i rezultatima opravda poverenje koje joj je ukazano.
"Posao u resoru zaštite životne sredine obavljaću časno, odgovorno i posvećeno, kao što sam obavljala i dužnosti koje su mi do sada bile poverene. Očekuje nas veliki posao, moramo da radimo više nego ikada pre, kako bismo ostvarili ciljeve koje je postavila predsednica Vlade Ana Brnabić. Verujem da ćemo uspeti u tome i da će građani vrlo brzo moći da vide rezultate našeg rada", poručila je Vujovićeva. 
Ružić predao dužnost Obradovićevoj i preuzeo novi resorDosadašnji ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić predao je danas dužnost novoj ministarki Mariji Obradović.
Ružić je novu ministarku upoznao sa rezultatima Ministarstva koji su postignuti u prethodnom periodu, kao i sa javnim politikama čiju je realizaciju potrebno implementirati kako bi državna, lokalna i javna uprava bile efikasni sistemi u službi građana i privrede.
Ružić je koleginici poželeo uspeh u radu i istakao da je u Ministarstvu čeka tim profesionalnih službenika na koje će moći da se osloni, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić preuzeo je dužnost od dosadašnjeg ministra Mladena Šarčevića. Na sastanku, prilikom primopredaje predat je Izveštaj o radu ministarstva. Dosadašnji ministar upoznao je ministra Ružića o rezultatima rada Ministarstva i aktivnostima koje su u toku.
Ministar Ružić istakao je da mu je čast što je po treći put ministar u Vladi Republike Srbije i da ovako veliki resor prosvete i nauke predstavlja izazov, ali se nada da će se sva otvorena pitanja uz dobar tim rešiti.
Šarčević mu je poželeo sreću u daljem radu i naglasio da u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja rade profesionalci i kadar veoma posvećen podizanju kvaliteta obrazovanja i nauke. 
Vulin i Stefanović potpisali Zapisnik o primopredaji dužnostiU skladu sa Protokolom o primopredaji dužnosti u organima državne uprave, novoizabrani ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin preuzeo je danas dužnost od dosadašnjeg ministra Nebojše Stefanovića, koji je izabran za ministra odbrane, saopštio je MUP.
Nakon intoniranja himne, ministri Stefanović i Vulin, potpisali su Zapisnik o primopredaji dužnosti.
Ministar Stefanović uručio je oficirsku sablju ministru Vulinu, koji mu je poželeo uspeh na novoj dužnosti.
Svečanosti koja je održana u Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba prisustvovali su članovi kolegijuma ministra odbrane i ministra unutrašnjih poslova.
Maja Gojković preuzela resor kulture i informisanja U prostorijama Ministarstva kulture i informisanja, danas je izvršena primopredaja dužnosti ministra kulture i informisanja između Vladana Vukosavljevića i Maje Gojković, navodi se na sajtu Ministarstva kulture.
Maja Gojković je, nakon pozdrava sa odlazećim ministrom Vukosavljevićem, potpisala protokol o primopredaji.
Mandat ministarki kulture i informisanja u novoj Vladi RS počeo je da teče posle polaganja zakletve u Skupštini Srbije, 28. oktobra 2020. godine.
Zoran Đorđević predao nadležnost Dariji Kisić TepavčevićDosadašnji ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, u skladu sa protokolom o primopredaji dužnosti u organima državne uprave u Palati "Srbija", predao je dužnost novopostavljenoj ministarki Dariji Kisić Tepavčević i poželeo joj uspešan mandat, istakavši da je siguran da će na toj dužnosti dati svoj maksimum.
Zoran Đorđević je novoj ministarki predao izveštaj o radu u prethodne tri godine i četiri meseca svog mandata kao i izveštaj DRI, kako bi je time uputio u stanje resora kojim će rukovoditi.
"Bila je čast i privilegija obavljati dužnost u ovom Ministarstvu. Ministarki Kisić Tepavčević želim sreću i uspeh u radu, siguran sam da će uspeti da na adekvatan način odgovori svim izazovima", rekao je Đorđević.
Ministarka Kisić Tepavčević je zahvalila Đorđeviću na iskustvima koja joj je preneo i istakla da će se predanim radom boriti za obezbeđivanje boljih uslova života i rada građana Republike Srbije, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva.
"Potrudiću se da na najbolji način odgovorim izazovu koji je preda mnom", poručila je Kisićeva.
Anđelka Atanasković preuzela resor privrede Novoizabrana ministarka privrede Anđelka Atanasković preuzela je danas dužnost od dosadašnjeg ministra Gorana Kneževića, saopštilo je Ministarstvo privrede.
Primopredaja dužnosti obavljena je u prostorijama Ministarstva privrede, a Knežević je tom prilikom novoj ministarki preneo svoja iskustva.
Ministarka Atanasković je zahvalila Kneževiću i poručila da će nastaviti da radi na daljem ekonomskom jačanju zemlje i podizanju životnog standarda građana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Održana prva sednica Vlade Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2020

Na prvoj sednici Vlade Republike Srbije, koja je održana danas, postavljen je Novak Nedić za generalnog sekretara vlade...Predlozi zakona i drugi akti koji su dostavljeni Narodnoj skupštini pre izbora nove vlade, povučeni su iz skupštinske procedure...Članovi vlade usvojili su rešenje o prestanku...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Održana prva sednica Vlade Srbije, ministri preuzimaju resore

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Okt.2020

Na prvoj sednici Vlade Srbije, koja je održana danas, 29. oktobra, za generalnog sekretara Vlade postavljen je Novak Nedić, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima. Novoizabrani ministri preuzimaju dužnosti. Predlozi zakona i drugi akti koji su dostavljeni Narodnoj skupštini pre izbora...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.