Održana prva rasprava o žalbama neizabranih sudija

Izvor: Beta, 15.Nov.2010, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana prva rasprava o žalbama neizabranih sudija

BEOGRAD, 15. novembra 2010. (Beta) - Predsedniica Ustavnog suda Srbije Bosa Nenadić izrazila je u ponedeljak nadu da će sudije tog suda u razumnom roku odlučivati o žalbama sudija i tužilaca koji nisu izabrani u postupku opšteg izbora u decembru 2009. godine.

Nenadić je novinarima u pauzi prve javne rasprave o žalbama sudija koje nisu izabrane na sudijske funkcije rekla da ti postupci zbog svoje brojnosti predstavljaju veliki teret za Ustavni sud, ali da će se o njima odlučivati paralelno sa predmetima normativne kontrole koji ne trpe odlaganja i ustavnim žalbama.

"Ne možemo zanemariti činjenicu da medju podnosiocima ustavnih žalbi ima takodje gradjana koji vode postupke zbog prestanka radnog odnosa, po njihovom mišljenju protivno Ustavu i zakonu i sud ne može da odlaže rešavanje njihovih zahteva", rekla je Nenadić.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Održana prva rasprava o žalbama neizabranih sudija

Izvor: EMportal, 15.Nov.2010

Predsedniica Ustavnog suda Srbije Bosa Nenadić izrazila je danas nadu da će sudije tog suda u razumnom roku odlučivati o žalbama sudija i tužilaca koji nisu izabrani u postupku opšteg izbora u decembru 2009. godine.

Nastavak na EMportal...

Održana prva rasprava o žalbama neizabranih sudija

Izvor: NaDlanu.com, 15.Nov.2010

BEOGRAD, 15. novembra 2010. (Beta) - Predsedniica Ustavnog suda Srbije Bosa Nenadić izrazila je u ponedeljak nadu da će sudije tog suda u razumnom roku odlučivati o žalbama sudija i tužilaca koji nisu izabrani u postupku opšteg izbora u decembru 2009. godine. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Nenadić: Nije bilo pritisaka prilikom izbora sudija

Izvor: Blic, 15.Nov.2010

Na Ustavni sud Srbije ne može da se vrši, i niko nije vršio politički pritisak, izjavila je danas predsednica tog sud Bosa Nenadić povodom početka rasprave o žalbama neizabranih sudija, javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca..."Na mene kao predsednika Suda, to odgovorno tvrdim, politički...

Nastavak na Blic...

Boljević: Treba poništiti sve odluke Visokog saveta sudstva

Izvor: Blic, 16.Nov.2010, 11:30

Ustavni sud bi trebalo da poništi sve odluke po žalbama neizabranih sudija i Visokom savetu sudstva da jasne smernice kako da postupak izbora spovede u skladu s civilizacijskim standardima, izjavila je predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević. ..Ona je juče u izjavi novinarima izrazila...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.