Održana komemoracija poginulim lekarima iz Novog Pazara

Izvor: Radio 021, 15.Mar.2015, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana komemoracija poginulim lekarima iz Novog Pazara

U Novom Pazaru danas je u prisustvu porodica i prijatelja održana komemoracija dvojici zdravstvenih radnika Dževadu Ljajiću i Miroslavu Veselinoviću koji su nastradali prilikom pada vojnog helikoptera koji je prevozio životno ugroženu bebu u Beograd.

Komemoracija u Zdravstvenom centru Novi Pazar počela je odavanjem pošte minutom ćutanja.

Na komemoraciji su govorili predstavnici Srpskog lekarskog društva, kolege iz Zdravstvenog centra, kao i gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Novog Pazara Meho Mahmutović, koji je istakao da će se Novopazarci zauvek sećati svojih prijatelja, a ne samo tokom trodnevne žalosti u tom gradu.

"Mi smo obećali da ćemo brinuti o porodicama naših prijatelja...i to ćemo i učiniti", poručio je Mahmutović i naglasio da su pripadnici Vojske Srbije, koji su poginuli u helikopteru, samim gestom spašavanja jedne bebe pokazali da su veliki ljudi.

Opraštajući se od natradalih kolega i prijatelja, direktor Zdravstvenog centra Mirsad Đerlek rekao je da je današnji dan možda najteži dan u njegovoj profesionalnoj karijeri, ističući da su i Miroslav i Dževad dali veliki doprinos razvoju novopazarskog Zdravstvenog centra.

Đerlek je istakao da je reč o divnim ljudima, koji su spasili na stotine života, radeći svoj humani i ozbiljni posao i poručio njihovim roditeljima da su njihovi sinovi pravi heroji.

Dženaza za poginulog Dževada Ljajića održana je u podne u džamiji u naselju Parice.

Prethodno je održana komemoracija poginuloj posadi helikoptera.

Sahranjena beba i medicinski radnici

U prisustvu porodice, državnih zvaničnika, kolega, prijatelja u Novom Pazaru su sahranjena dvojica zdravstvenih radnika Dževad Ljajić i Miroslav Veselinović.

Veselinović je sahranjen u mestu Lukare, nadomak Novog Pazara, a Ljajić u Dugoj Poljani, u naselju Parice.

Sahrani Veselinovića i Ljajića prisustvovali su generalni sekretar predsednika Srbije Nedeljko Tenjović, potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović, direktor novopazarskog Zdravstvenog centra (ZC) Mirsad Đerlek.

U užem krugu porodice u selu Slatina kod Novog Pazara sahranjena je beba koja je stradala prilikom pada helikoptera.

"Porodica je potresena i zbog velikog gubitka i zbog tragedije. Zahvalni smo bolnici u našem gradu i državi na svemu što su činili kako bi pokušali da spasu dete. Jasno nam je da je cela bolnica bila na nogama i da su učinili sve što su mogli, ali Bog dao, Bog i uzeo", poručili su iz porodice Ademović, prenosi Telegraf.rs.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.