Održana komemoracija Raduloviću

Izvor: B92, 30.Sep.2012, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana komemoracija Raduloviću

Beograd -- Porodica, kolege, i prijatelji oprostili su se od novinara Srđana Radulovića, nekadašnjeg zamenika glavnog urednika Blica i glavnog urednika NIN-a.

Radulović je preminuo u 55. godini, posle duge i teške bolesti. Novinarstvo je zavrsio na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Radio je kao novinar i urednik u više dnevnih i nedeljnih listova.

Veliki novinar i čovek. To su reči kojima kolege opisuju Srđana Radulovića.

"Nema čoveka novinara koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je imao sreć da radi sa njim da nije profesionalni dužnik našem Srkiju. Najbolji novinar i urednik Blica ali mnogih drugih novina i magazina. Mnogi novinar i urednici ne bi bili to što jesu da nisu prošli njegovu školu. Koliko je bio veliki novinar možda najbolje svedoče njegove ratne reportaže. U tim tekstovima nije bilo ni malo pristrasnosti i mržnje - to mogu samo najbolji", rekao je na komemoraciji Veselin Simonović.

"Ja sam tužan zato što sam izgubio kolegu sa fudbala, partnera u bilijaru, čoveka sa kojim sam mogao o svemu da pričam - o prirodi, o unucima i to je ono što me boli", naveo je Milenko Vasović.

Srđan Radulović rođen je u Kninu 1957. godine. Autor je knjige "Slobodna Krajina" koja je objavljena 1996. godine. Tokom karijere postavio je visoke profesionalne standarde u izveštavanju iz ratnih područja, analitičkom novinarstvu i uređivanju dnevnika i nedeljnika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sahranjen Srđan Radulović

Izvor: Blic, 01.Okt.2012, 19:48

Na Bežanijskom groblju na Novom Beogradu, danas je sahranjen Srđan Radulović (1957-2012), istaknuti novinar i dugogodišnji urednik „Blica“ i nedeljnika NIN. Sahrani su, pored članova familije, prisustvovali brojni prijatelji i kolege iz svih redakcija u kojima je popularni Srki radio. ..Od Radulovića...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.