Održana akademija povodom Dana sećanja na žrtve Holokausta

Izvor: N1 televizija, 10.Maj.2017, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana akademija povodom Dana sećanja na žrtve Holokausta

Srbija je ponosna na svoju tradiciju, na svoju istoriju i pobedničku prošlost, kao i na budućnost koja proizlazi iz pobede i činjenice da je uvek bila na pravoj strani, izjavio je večeras ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin na akademiji povodom Dana sećanja na žrtve Holokausta.

Vulin je istakao da je svaka rana jevrejskog naroda rana srpskog naroda, a svaka radost jevrejskog naroda je i radost srpskog naroda.

Srbi nikada >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << nisu prihvatili da će Beograd biti grad bez Jevreja, jer ovo je grad Jevreja, ovo je zemlja za koju su oni zajedno sa Srbima delili dobro i zlo i mi to nikada ne možemo da zaboravimo, kazao je Vulin.

Dodao je da nikada ne možemo da ne osetimo ponos što smo narod koji je, zajedno sa Jevrejima, možda i najveći stradalnik u Drugom svetskom ratu.

Vulin je naglasio da u Srbiji nema i nikada neće biti organizovanog antisemitizma, jer se srpski narod gadi takvih ideja i takvih ljudi.

Srpski narod nikada neće biti uz one koji na bilo koji način mogu da diskriminišu jevrejsku zajednicu, koji je na bilo koji način ponižavaju, smatraju drugačijom, vrednom bilo kakve kazne. Srpski narod je beskrajno srećan što je u vreme Drugog svetskog rata bio sa jevrejskim narodom na istoj strani i tako ćemo i nastaviti, zaključio je Vulin.

Predsednik Jevrejske opštine Beograd Jakob Salom je istakao da smo svedoci pokušaja izvesnih savremenih istoričara da prekrajaju istoriju.

To su pokušaji da se sve relativizuje, da se izjednače žrtve i dželati. Najbliži je slučaj Jasenovca i table sa ustaškim pokličem. Pojedine zemlje pokazuju veliku toleranciju prema tome i to su pokušaji menjanja istorije, rekao je Salom.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević podsetio je da je Skupština Beograda 2014. godine donela odluku da se 10. maj proglasi Danom sećanja na žrtve Holokausta u Beogradu.

Stalno moramo obnavljati sećanje na ove užasne zločine i slati jasne poruke osude kako se nešto ovakvo nikada i nigde ne bi ponovilo, kazao je Petronijević.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.