Održana Drinska regata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jul.2009, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana Drinska regata

BAJINA BAŠTA - Na Drinskoj regati Bajina Bašta 2009. učestvovao je danas rekordan broj ljudi, oko 18.000 ljubitelja Drine iz svih krajeva Srbije i inostranstva, saopšteno je iz Sportskog turističkog centra (STC) Bajina Bašta.

Na ovogodišnjem tradicionalnom spustu niz reku Drinu iz Perućca učestvovao je i potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Na 16. Drinskoj regati, koju organizuju opština Bajina Bašta i STC iz te opštine, organizovana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je velika žurka na vodi uz trubače i jagnjetinu.

Ove godine je sa starta na jezeru Perućac zaplovilo ka Rogačici oko 2.000 najrazličitijih plovila.

Tu je bilo ogromnih splavova napravljenih od borovih stabala sa Tare, po uzoru na drevne drinske splavare, gumenih vojnih čamaca, tzv. desetki, ali i kada, šlaufa i drugih improvizovanih plovila.

Kilometarsku kolonu koja je plovila zelenom Drinom pratilo je šest trubačkih orkestara koji su davali ritam učesnicima regate.

Miris roštilja i jagnjetine, pokretni frižideri s hladnim pivom, ples na čamcima u ritmu muzike i naravno kupanje, kao i svake godine učinili su atmosferu nezaboravnom i za hiljade ljudi koji su sa obale pratili regatu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.