Održan protest vojvođanskih paora ispred skupštine

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2015, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan protest vojvođanskih paora ispred skupštine

Ispred Skupštine Srbije u "pet do 12" održana je protestna vožnja traktora vojvođanskih poljoprivrednika, u organizaciji Lige socijaldemokratske Vojvodine (LSV), koji su na taj način izraziti nezadovoljstvo predloženim izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Vojvođanski paori su predali zahtev da se predložene izmene i dopune Zakona o poljoprivrednom zemljištu povuku iz skupštinske procedure.

Ispred republičkog parlamenta parkirano je 11 traktora, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << a vojvođanske paore pozdravili su narodni poslanici LSV Nenad Čanak i Bojan Kostreš, kao i potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković (SDPS).

Traktori su došli pod policijskom pratnjom, ali nije bilo blokade saobraćaja ispred skupštine.

Bogaroški: Poljoprivrednici jednoglasni u zahevima

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški izjavio je danas da su poljoprivrednici jednoglasni u zahtevu da se Predlog izmena i dopuna Zakona o poljoprivrednom zemljištu povuče iz procedure i da se oformi radna grupa koja će napraviti novi zakon.

Poljoprivrednici iz Vojvodine započeli su juče, a nastavili danas, proteste protiv donošenja tog zakona i organizovali protestne vožnje od svojih mesta do Beograda.

Pojedini putevi su blokirani jer ih policija ne pušta da nastave put.

"Ministarstvo za poljoprivredu je reklo da su spremni za razgovor, ali da nisu za rigidna rešenja. Bojim se da su u ovom momentu stavovi dijametralno suprotni", kazao je Bogaroški novinarima u Novom Sadu.

Kako je objasnio, osnovni problem je volja predlagača da se 30 odsto državnog zemljišta izda u zakup na 30 godina isključivo pravnim licima, što je za poljoprivrednike neprihvatljivo.

"Mislim da je tu teško postići bilo kakav kompromis", rekao je Bogaroški.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Paori uparkirali traktore pred Skupštinom Srbije i ušli da predaju zahtev

Izvor: Beta Video, 25.Nov.2015

BEOGRAD - Predsednik i potpredsednig Liga Socjaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i Bojan Kostreš sačekali su predstavnike paora Vojvodine koji su danas petnaestak traktora uparkarali iispred Skupštinr Srbije gde će predati zahtev za povlačenje predloga Zakona o poljoprivrednom zemljištu iz skupštinske...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Protest vojvođanskih paora ispred Skupštine

Izvor: RTS, 25.Nov.2015

Ispred Skupštine Srbije u "pet do 12" održana je protestna vožnja traktora vojvođanskih poljoprivrednika. Protest je u organizaciji Lige socijaldemokrata Vojvodine, koji su na taj način izrazili nezadovoljstvo predloženim izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.